Sant Cugat serà conquerit pels zombies a la 4a edició del Sant Cugat Fantàstic

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat, del 14 al 17 de juny, inclourà 16 llargmetratges, 16 curts i mes de 10 activitats per atemorir la ciutat

El cinema i la cultura s'ajuntaran amb la literatura i l'esport en la quarta edició del Sant Cugat Fantàstic, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat que cada any sacseja els temors i les fantasies del santcugatencs fins a fer-los embogir. Concretament, la bogeria serà encara més zombie aquest any, ja que en la presentació de l'esdeveniment, duta a terme aquest dijous a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, s'ha desvetllat que l'activitat estrella serà la Zombie Adventure. 

Si bé la tradició de l'esdeveniment tenia com a punt fonamental la Zercavila Zombie, ara aquesta passejada es torna una activitat esportiva de cap a peus: la Sant Cugat Fantàstic Zombie Adventure. L'activitat, organitzada pel Departament d’Esports de l’Ajuntament, servirà per introduir l'esport en el festival, coincidint amb la celebració de Sant Cugat com a Ciutat Europea de l'Esport 2018.  L’"apocalipsi", que es durà a terme el divendres 15 de juny i començarà amb una sessió de maquillatge a les 19 h, i seguirà amb la celebració d'un circuit de reconeixement a les 21 h al Parc Ramón Barnils, seguit d'una cursa d'obstacles al Parc de l'Arboretum.

Aquesta no serà però l’única activitat paral·lela a les projeccions de cine. Com ja va passar a la tercera edició, la literatura també es suma a les projeccions del Sant Cugat Fantàstic, i ho fa en col·laboració amb la Biblioteca Miquel Batllori, de Volpelleres, que oferirà una sessió de contes de terror a càrrec de l’actor Roger Casadellà. Les lletres també s'infiltraran amb la celebració del bicentenari de la novel·la Frankenstein, de Mery Shelley a través d'una xerrada sobre "doctors bojos" i les seves creacions, a càrrec de Georgina Armadàs, dissenyadora i postgrau en Gestió d’Art Contemporani, i la doctoranda en Literatura i Cinema, Irene Solanich.

També podran trobar-se xerrades sobre sèries amb el professor Jordi Ojeda, i una taula rodona sobre el terror a la dècada prodigiosa amb els escriptors Luís Rueda i Albert Galera, acompanyats per Marc Carreté, director de cine i co-director del Sant Cugat Fantàstic. 

Les projeccions cinematogràfiques inclouran obres vingudes de tot el món, però també de Sant Cugat

Cartell del IV Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat. FOTO: Sant Cugat Fantàstic.

El festival projectarà setze llargmetratges, quatre de les quals són inèdits al territori català. Entre ells destaquen tres preestrenes de propostes catalanes: el film inaugural Sant Martí, de David C. Ruíz i Albert Valància; el de clausura Drácula de Denise Castro i la pel·lícula Escape from Marwin de Jordi Castejón. De l'estranger, incloses a la Secció Oficial, arribaran films com la comèdia negra protagonitzada per Nicolas Cage i Selma Blair Mom and Dad, l’òpera prima del director indi Maurice Haeems, Chimera, i Revenge, un slasher de venjança i empoderament femení de la directora francesa Coralie Farget.

El documental Lladres del temps, dirigit per Cosima Dannoritzer i amb producció santcugatenca de Carles Brugueras, aborda com empreses i governs intenten treure profit econòmic de cada minut de les nostres vides. A la 'Marató de sang' també s'hi inclourà la cinta xilena de Lucio Rojas, Trauma, "possiblement la pel·lícula més bèstia i controvertida que ha passat fins ara pel Sant Cugat Fantàstic", indiquen els organitzadors. També la brasilera Mal Nosso (Our Evil), del director Samuel Galli, la proposta de ciència-ficció The endless dels directors Justin Benson i Aaron Moorhead, d'Estats Units, i la pel·lícula Mayhem, de John Lynch, en sessió golfa, seguiran una línia més explícita.

D'altra banda, 16 curtmetratges formaran part de la Secció Oficial del festival cinematogràfic. El curt inaugural serà Cunetas, de Pau Teixidor, que ha sigut nominat als Premis Gaudí i ambientat a la Guerra Civil Espanyola. El Sant Cugat Fantàstic tornarà a acollir directors catalans com Ivan Mulero, amb el seu curt Orion, Lluís Quílez amb 72% i Joaquim Bundó amb Evil. De la resta de l'estat espanyol vindran altres films com Gotas de Sergio Morcillo, The Bet de Mari Cielo Pajares i 9 pasos de Marisa Crespo.

Entre els curts relacionats amb Sant Cugat, destaca RIP, dirigida per Kay Casas i el santcugatenc Albert Pintor. A més, fora de concurs destaca el llargmetratge Framed, del director Marc Martinez Jordan, que ja ha estat guardonada a diferents festivals de cinema internacionals com l'Arizona Underground Film Festival, i que ha sigut rodat a espais de la ciutat com la Casa Jaumandreu i el Teatre-Auditori.

 
Tot plegat en un festival de cinema que commemorarà els 30 anys de l'emblemàtica pel·lícula d'animació El meu veí Totoro, amb una exposició artística amb 30 artistes que recuperaran el mític personatge de Hayao Miyazaki, el 14 de juny, i que servirà de tret de sortida del certamen, que finalitzarà el 17 de juny.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem