Sant Cugat torna a gaudir del Celler Cooperatiu

El Celler Modernista s'ha inaugurat aquest divendres 13 de desembre, després de 10 anys en obres, davant unes 200 persones que s'han acostat a l'espai per veure el restaurat equipament municipal

Un tast de vins ha acompanyat la inauguració. FOTO: Amanda Bernal Un tast de vins ha acompanyat la inauguració. FOTO: Amanda Bernal
El Celler Cooperatiu, obra de l'arquitecte, Cèsar Martinell, ha obert, per fi, les seves portes a la ciutadania de Sant Cugat. L'espai, després de deu anys en obres, s'ha inaugurat aquest divendres 13 de desembre, reconvertit en subseu del Museu de Sant Cugat. Unes 200 persones han assistit a aquesta esperada inauguració.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la importància de la cita per la ciutat. "Avui recuperem aquest celler amb molta il·lusió. Sant Cugat és una ciutat amb una activitat cultural molt diversa, i aquest és l'objectiu, que sigui un monument molt participat i volgut per la ciutadania". L'acte també ha comptat amb la presència del nét de Cèsar Martinell, el també arquitecte, Cèsar Ramírez, que ha expressat la seva satisfacció per la recuperació d'un edifici que "torna a la vida". A més, ha posat en valor la importància per Sant Cugat de disposar d'un espai d'aquestes característiques, i s'ha mostrat convençut que serà un referent de la vida cultural del municipi.

A l'acte inaugural també hi va assistir l'expresident del Celler Cooperatiu, Jaume Grau, que va fe un repàs per la història vitivinícola de Sant Cugat i va subratllar que aquesta remodelació és com un homenatge al cooperativisme agrícola dels pagesos del nostre municipi.

Una nova seu del Museu de Sant Cugat
Els espais del celler es dividiran en tres. El primer, una introducció al voltant de què va representar el celler; el segon, mostrarà com s'elaborava el vi amb la maquinària que s'ha pogut conservar; i el tercer, espai és l'edifici en sí obra de Cèsar Martinell, que per si mateixa ja té un valor cultural i patrimonial.

Tres dies d'activitats
A més de la inauguració d'aquest divendres, aquest dissabte, 14 de desembre, i diumenge 15, hi haurà dues visites dinamitzada al Celler: a les onze del matí i a les dotze del migdia. A la una, La cuca de llum viatja al passat de Sant Cugat, teatre infantil a càrrec de les educadores dels Museus de Sant Cugat. Ja a la tarda, a les cinc, El Sant Cugat del vi. Un itinerari guiat pels indrets relacionats amb la producció del vi a Sant Cugat. I

A més, durant les vacances de Nadal, el Celler Modernista estarà obert al públic els dies 27 i 31 de desembre, i el 2 i 3 de gener, de dos quarts d'onze del matí a dos quarts de dues de la tarda; i també de quatre de la tarda a set.

El nou Celler
Les obres de rehabilitació d’aquest espai emblemàtic de la ciutat, que han anat a càrrec del ministeri de Foment, van començar el 2003 i han estat diversos anys aturades. Malgrat les adversitats, les actuacions han servit per condicionar l’edifici com a equipament públic, reconstruir una de les seves torres (segons el disseny original de Cèsar Martinell), pavimentar el terra respectant i fent visibles les restes arqueològiques, adequar la plaça que ocupa el Celler i protegir el conjunt monumental amb una tanca perimetral.

Ara el Celler comença una nova etapa, en què mostrarà, en la seva part museïtzada, quin era el procés d’elaboració del vi. A la vegada, s’utilitzarà com a equipament municipal polivalent per acollir actes culturals i ciutadans de petit i mitjà format, com per exemple recitals o concerts.

 
Comentaris

Destaquem