Sergi Barnils exposa a Milà i Torí

L'artista santcugatenc porta 'Blanquina', la seva obra més recent a les dues ciutats italianes simultàniament

"Blanquina" és la nova proposta expositiva que l'artista santcugatenc Sergi Barnils presenta a Itàlia. Una exposició que es podrà veure de manera simultània a la Galeria Marcorossi de Milà i a la Eventinove artecontemporanea de Torí, de l'11 de maig al 15 de juny.

En la doble exposició de Sergi Barnils a Milà i Torí s'hi veuran 30 obres que es caracteritzen per l'extrema cura amb què l'artista tracta la matèria, el color i la cera, i el seu inconfusible llenguatge de signes gravats en la mateixa matèria.

Unes obres en què hi predomina el color blanc i les que els signes assoleixen un traç encara més suau, menys geomètric, gairebé orgànic. Algunes escultures de pedra complementaran l'exposició.

Per a l'artista, el blanc representa la puresa prístina, l'aire net, la llum, la llum divina, però la llum blanca, ja se sap, també conté tots els colors de l'arc de Sant Martí. I així poden semblar, com jardins florits en una ciutat celestial, plena de llum i de joia, en algunes obres, agudes notes de color, protagonistes sempre de la seva pintura.

Barnils, artista sensible i de profunda espiritualitat, és capaç de condensar en les seves pròpies imatges, ja siguin abstractes i denses de grafitis primordials, les seves reflexions més íntimes sobre la condició humana i la seva directa relació amb Déu: de les seves obres n'emana un intens sentiment de celebració de la bellesa de la vida, en totes les seves formes i en tot el seu esdevenir.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem