Tres dies de foc i festa amb l'Encabronada de Diables de Sant Cugat

Diferents activitats durant el cap de setmana del 5 al 7 de maig volen acostar la cultura del foc als santcugatencs

La tercera edició de l'Encabronada dels Diables de Sant Cugat arriba a Sant Cugat del Vallès aquest cap de setmana, amb activitats que s'estendran des del divendres, 5 de maig, i fins al diumenge, dia 7. Unes propostes pensades per a totes les edats que tindran el Boc com a protagonista.

La festa té com a objectiu "apropar més la cultura del foc i dels Diables als santcugatencs", com explicava el vicepresident de la colla, Roger Ricart, durant la presentació de l'activitat. Una proposta que compta amb clàssics com el correfoc (enguany de bèsties), que comptarà amb la participació del Mamut Venux de Sant Vicenç dels Horts, el Mussol de Castellterçol, el drac Pepa de Santa Perpètua de Mogoda, la Farnaca de Cambrils i l'Atzeries de Gràcia. També repeteix el concurs de colles de tabalers, del que en participaran 12 formacions.

L'activitat de l'Encabronada es concentrarà enguany al Parc de Ramon Barnils on, durant els tres dies, hi haurà l'Espai gastronòmic, amb foodtrucks i taverna; l'Espai fira, amb productes artesans i alimentació; i l'Espai infantil, amb pintacares i photocall de Diables (Activitat gratuïta), i tallers creatius infantils, Un jorn a la casa del Boc, El carrusel de les bèsties i el castell inflable La casa del drac (aquestes activitats són de pagament).

Les activitats

Hi haurà una Malabarada Popular FOTO: Haidy Blanch

Pel que fa a les activitats de l'Encabronada, les propostes començaran divendres a les 18 hores amb la cercavila d'inici amb els Tabalers Joves dels Diables Sant Cugat i els Caparrots, iniciant-se a la plaça de la Vila i fins al parc. En aquest espai es farà un concert participatiu de percussió multitudinària obert al públic a les 18.45 hores.

L'acte d'inici de la festa serà a les 20 hores, amb la presentació de la Llegenda del Boc de Can Vernet a càrrec d'Eva Tataret i Miquel Resina. Quinze minuts més tard, hi haurà la traca d'inici, i tot seguit, dansa amb els grups de Juvenils i Mèdium de l'Esbart Sant Cugat.

La festa continuarà amb una mostra de pirotècnia per a colles de Diables i bèsties, i una Malabarada Popular amb DJ electrònic. La música tancarà la primera jornada d'Encabronada amb les propostes d'Alba Llibre i Pere Martínez.

Dissabte, el plat fort

El Percufoc arribarà a la tercera edició FOTO: Haidy Blanch

El gruix d'activitats de l'Encabronada 2017 es concentren el dissabte, dia 6. A les onze del matí se celebrarà la tercera edició del Percufoc, un concurs de percussió del qual participaran 12 colles de Diables del territori català. El concurs finalitzarà a les 12 hores amb la Cercavila del Percufoc III, que recorrerà el centre de Sant Cugat acabant novament al Parc de Ramon Barnils on, a les 14 hores, hi haurà Sommelier musical.

La tarda començarà amb la plantada de les bèsties a les diferents places de la ciutat a les 16 hores. A la mateixa hora començarà l'activitat solidària Diable per un dia, el joc més bestial! A la plaça de la Vila.

Ja a les 19.15 hores es farà la rua a buscar el Boc a Can Vernet amb els Tabalers i Diables de les diferents colles convidades. Una rua que començarà al parc i finalitzarà al Pont de Can Vernet. Un cop allí, es farà El despertar del boc, amb foc, ball i percussió, a les 20.30 hores. Des d'allí començarà L'Encabronada, el correfoc de les bèsties, recorrent el passeig de Francesc Macià, la rambla del Celler, i fins al Parc de Ramon Barnils.

El correfoc acabarà amb El bany de foc a les 21.45 hores. Un acte de foc en representació a la llegenda del Boc de Can Vernet amb esclat aeri final. La nit continuarà amb el grup de versions La Banda del Coche Rojo.

Fi de festa

Les activitats estan pensades per a tota la família FOTO: Haidy Blanch

El diumenge, 7 de maig, finalitzarà l'Encabronada 2017 amb diferents activitats familiars. A les 11 hores començarà la cercavila de les escoles amb els Geganters de Sant Cugat i els Diablons. Una hora més tard, hi haurà swing amb Octavi Coronado Swingtet, i a les 13 hores, tast de cerveses artesanes a càrrec de Moritz (10 euros).

Després del Sommelier musical de les 14 hores, se celebrarà el concert de Miquel del Roig a les 16.30 hores. El ball de clausura de la festa el posaran els Bastoners de Sant Cugat a les 19 hores, quan també hi haurà la traca de fi de festa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem