Una exposició recull els retrats de governants de les sales de plens de Catalunya

"Inventari del retrat polític oficial" s'inaugura el 15 de novembre a Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès acollirà la presentació del projecte que ha donat lloc a l'exposició "Inventari del retrat polític oficial", d'Ignasi Prat, el 15 de novembre. Serà a la Sala de Plens de l'Ajuntament a les 19 hores.

"Inventari del retrat polític oficial" és el projecte guanyador de la convocatòria de Projectes Artístics del Centre d'Art Maristany del 2018. Un cop presentat el projecte, l'acte seguirà al Centre d'Art Maristany on, a les 20.30 hores s'inaugurarà la mostra.

L'Inventari del retrat polític oficial és un fons documental autoconstruït que pren com a motiu principal els retrats de governants de les sales de plens dels ajuntaments de Catalunya. La finalitat del projecte és suggerir una reflexió sobre els usos i el poder d'aquest tipus d'imatges.

En el marc general d'aquest projecte, Ignasi Prat constata la notable presència d'obres d'art en molts dels salons dels ajuntaments que visita, fet que el porta a reflexionar: quines són les funcions que desenvolupen les obres d'art en aquest espai? Quins són els seus estils predominants? Varien en funció de cada govern? Quina funció desenvoluparien en una sala de museu?

Sota aquestes premisses, es proposa reunir en una única sala d'exposicions, el Centre d'Art Maristany, algunes obres d'art dels salons de plens de municipis de la comarca del Vallès Occidental.

La mostra es podrà visitar fins al 29 de desembre.

 
Comentaris

Destaquem