Boehringer inaugura la nova planta a Sant Cugat amb una inversió de 120 milions

La companyia farmacèutica ha invertit 120 milions d'euros a Sant Cugat del Vallès i crearà 200 llocs de treball

La farmacèutica Boehringer Ingelheim ha inaugurat una nova planta de producció mundial a Sant Cugat del Vallès, que ha suposat una inversió de 120 milions d'euros i la contractació de més de 200 professionals altament qualificats. Es tracta d'un centre innovador que donarà servei a més de cent països amb la producció i embalatge de Respimat, un dispositiu d'inhalació per subministrar medicaments de la companyia. 

Boehringer, entre les vint farmacèutiques més grans del món, referma la seva aposta per Sant Cugat, on va arribar el 1998. "La inauguració d'aquesta nova planta és el reconeixement a l'excel·lència i professionalitat de centenars de treballadors que han posicionat les instal·lacions de Sant Cugat com un dels hubs d'innovació del grup a Europa i un referent mundial”, va afirmar Peter Ploeger, director general de Boehringer Ingelheim España.

Les noves instal·lacions, ubicades al complex de Boehringer a Can Mates, compten amb 17.000 metres quadrats i estan dividides en producció, laboratoris, magatzem, oficines i àrees tècniques. La digitalització, la integració de sistemes, la robòtica i un elevat grau d'automatització són algunes de les característiques de la planta. La construcció de la planta ha durat menys de dos anys.

En 24 hores, a Sant Cugat s'han inaugurat dos nous centres referents en l'àmbit mundial: el centre d'I+D en impressió en 3D d'HP i aquesta planta de Boehringer.

 

Més info: HP obre a Sant Cugat un centre per liderar la innovació mundial del 3D

25 milions d'unitats

Inauguració Planta Boehringer Sant Cugat 2

Nova planta de Boehringer a Sant Cugat FOTO: Localpres

Des de la planta de Sant Cugat es fabricaran 25 milions d'unitats de Respimat cada any, el que suposa el 50% de tota la producció mundial d'aquest producte. Es distribuiran per un centenar de països d'arreu del món: tots els d'Europa, Estats Units, Japó, Brasil o Mèxic, entre altres. A més, hi ha capacitat per augmentar la producció fins als 30 milions d'unitats.

Respimat és el dispositiu d'inhalació per a subministrar els medicaments de la companyia per a la malaltia pulmonar obstructiva crònica i asma i facilita un alt dipòsit pulmonar del medicament als pacients.

Una de les regions més atractives

Inauguració Planta Boehringer Sant Cugat

El president de la Generalitat i altres autoritats en la inauguració de la planta FOTO: Localpres

El president de la Generalitat, Quim Torra, va presidir l'acte d'inauguració de la nova planta aquest 13 de juny i va celebrar "l'ambiciosa inversió" de Boehringer a Sant Cugat. També va posar de relleu l'aposta de Boehringer per situar a Catalunya "un dels centres de producció de referència a tot Europa" i va destacar el país com "una de les regions més atractives per atreure inversió estrangera".

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, va qualificar la inversió com "una bona notícia" i va reconèixer que Sant Cugat pot ser un dels focus importants d'un clúster d'innovació a l'Estat Espanyol. A més, va celebrar que projectes com aquest ajuden en la reindustrialització del país i va destacar la importància d'aquest "centre de referència mundial".

Per la seva banda, l'alcaldessa en funcions de Sant Cugat, Carmela Fortuny, va treure pit del potencial econòmic del municipi i va emfatitzar que "Sant Cugat és una ciutat que li agrada posar catifa vermella a les empreses". "La millor política social és creure en les empreses que creen riquesa, per poder-la distribuir", va assegurar.

Boehringer a Sant Cugat

A banda de la planta de producció mundial d'inhaladors, Boehringer fabrica des de 1998 a Sant Cugat injectables, xarops i càpsules de gelatina per més de cent països, entre els que hi ha Xina, Rússia i països emergents. Actualment, produeix més gairebé 800 milions d'unitats d'aquests productes. Hi treballen unes 600 persones. La farmacèutica té la seva seu espanyola a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?