El holding de GFT canvia de seu de Sant Cugat a Madrid

Tot i això, la companyia GFT IT Consulting amb 2.000 treballadors a l'estat manté la seva seu social a Sant Cugat

GFT Iberia, el holding que engloba l'empresa santcugatenca GFT IT Consulting, ha traslladat la seu social de Sant Cugat a Madrid per "necessitats de negoci", tal com han confirmat fonts de la companyia al TOT. No obstant això, la principal societat del holding, GFT IT Consulting, manté la seu social a Sant Cugat.

Així, la multinacional alemanya especialitzada en consultoria tecnològica ha decidit canviar la seu social del holding de GFT de Sant Cugat a Madrid i, al mateix temps, ha posat un nou nom a la societat, que passa de GFT Iberia Holding a GFT Technologies.  El canvi de seu del holding, segons la companyia, no tindrà cap efecte sobre l'activitat a Sant Cugat ni en els seus treballadors.

Sota aquest holding es troba GFT IT Consulting, l'empresa principal del grup a l'estat espanyol i que té uns 2.000 treballadors repartits en les oficines d'Alacant, Lleida, Madrid, Saragossa, València i Sant Cugat. GFT IT Consulting, especialitzada en solucions tecnològiques per entitats financeres, manté la seu social a Sant Cugat, on en els últims anys ha contractat centenars de persones i ha crescut de manera important en negoci i facturació.

De fet, la seu de GFT Sant Cugat acull el primer Laboratori de Banca Digital de la multinacional i s'ha convertit en el centre d'operacions globals del desenvolupament de serveis d'innovació digital de banca pel grup alemany. GFT va estrenar nova seu a Sant Cugat fa poc més d'un any, des d'on està dissenyant el futur de la banca.

Durant la inauguració de l'espai, el CEO de la companyia alemanya, Ulrich Dietz, es va referir a la zona de Sant Cugat i el seu entorn com el "Silicon Valleyd'Europa" i va exposar el seu compromís: "L'àrea de Barcelona i, en concret Sant Cugat, sempre han estat clau per a nosaltres. La seva ubicació, l'elevat nombre de professionals especialitzats i amb una àmplia experiència en el sector financer, juntament amb la qualitat de vida que ofereix el lloc, han estat factors importants per entendre el nostre compromís”.

Les altres companyies que formen part del holding de GFT a l'estat espanyol són Adesis Netlife, adquirida el 2015 i amb seu a Madrid, i Mecanización de Empresas, adquirida el 2017 i amb seu a Alacant.

Altres empreses

El trasllat d'empreses fora de Catalunya es va intensificar a partir de l'1 d'octubre i Sant Cugat no s'ha escapat de la tendència. Com a exemples més simbòlics hi ha Banc Sabadell, que va traslladar la seu de Sant Cugat a Alacant, o Catalana Occidente, que la va portar a Madrid. En cap dels casos hi ha hagut conseqüències per les oficines i treballadors de Sant Cugat.

A l'extrem contrari hi ha la farmacèutica Grífols, que va afirmar que no tenia plantejat treure la seu social de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem