El govern de Valldoreix presenta un pressupost de 9,5 milions d'euros

La principal inversió serà la creació d'una nova zona verda i esportiva a l'espai del camp de futbol del carrer Castellot

El govern de l'EMD de Valldoreix, integrat per PDeCAT-Actuem, ha presentat en Audiència Pública el pressupost pel 2019, que preveu una xifra total de 9,5 milions d'euros. Això suposa un increment de 400.000 euros respecte al 2018. Els comptes s'hauran d'aprovar a la Junta de Veïns de Valldoreix, on el govern compta amb majoria absoluta i no li calen els vots de l'oposició.

Les inversions pel 2019

L'EMD de Valldoreix preveu invertir 565.000 euros en el 2019 en inversions. El projecte principal, amb 300.000 euros, és per l’arranjament i creació d’una nova zona verda i esportiva a l’espai que actualment ocupa el camp de futbol del carrer Castellot. Aquesta actuació es complementarà amb la construcció d’un pont que donarà accés al nou espai des del carrer Castellot i al qual es destinaran 115.000 euros. L’altra gran partida pressupostària són els 200.000 euros que finançaran els projectes proposats per la ciutadania als Pressupostos Participatius i que ara estan en fase d’estudi tècnica, pas previ a la votació oberta.

Per la rehabilitació del pont del Camí de la Salut i l'adequació de l'entorn es destinaran 60.000 euros. Per millores a l'Escola Ferran i Clua es destinaran 30.000 euros i per l'escola bressol, 5.000.

Finalment, hi ha 14.000 euros per la redacció del Pla Especial de la Centralitat, que va quedar aturat ja fa anys. També hi ha 12.000 euros per la redacció del projecte d'arranjament del nou aparcament de Can Cadena.

Diners de l'Ajuntament de Sant Cugat

Pel que fa als ingressos, 2,2 milions d'euros són recaptats per l'EMD de Valldoreix a través de taxes i impostos.

Gairebé set milions d'euros que obté l'EMD de Valldoreix provenen de l'Ajuntament de Sant Cugat, a través del conveni econòmic entres les dues administracions. Una xifra que es fa calculant els ingressos que l'Ajuntament recapta dels ciutadans valldoreixencs (com per exemple l'IBI). A canvi, Valldoreix pagarà al 2019, 2,6 milions d'euros a Sant Cugat pels serveis que l'Ajuntament presta dins de la vila (com per exemple la seguretat).

Altres despeses

La remuneració del personal tècnic i polític de l'EMD de Valldoreix ascendeix a un total de 2,3 milions d'euros pel 2019. La compra de béns corrents i serveis (despeses corrents de pagament de subministraments, neteja de carrers, etc) serà de 2,8 milions d'euros.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem