El govern vol perdonar un deute de 15 milions a Promusa a canvi de fer més habitatge

L'Ajuntament també vol bonificar a Promusa l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres

El govern de Sant Cugat vol perdonar un deute de 15 milions d'euros a l'empresa municipal d'habitatge Promusa a canvi que aquesta destini els diners a fer més habitatge protegit de lloguer. Concretament, l'acord estableix que Promusa destini 354.000 euros anuals extres per habitatge de lloguer, a més dels dos milions d'euros que ja es va comprometre a invertir anualment i altres subvencions que puguin arribar. El Ple Municipal ha d'aprovar-ho aquest 17 de desembre.

"Promusa es queda aquests diners i els ha de destinar a promoure habitatge de lloguer, que és el que tots volem", ha explicat el regidor d'Economia, Carles Brugarolas, que ha afegit que no volen "tensionar" els comptes de Promusa i, per aquest motiu, condonen el deute.

Segons Brugarolas, aquesta operació no tindrà cap efecte en l'Ajuntament de Sant Cugat i els seus comptes, ja que fa temps que el Consistori ja tenia provisionats aquests 15 milions. El deute prové de la cessió de les concessions de les centralitats de Volpelleres i Mira-sol de l'Ajuntament a Promusa, que fins ara només havia retornat 600.000 euros.

Rebaixa d'impostos

D'altra banda, el govern municipal proposa bonificar a Promusa un 95% de l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres en la construcció d'habitatges protegits de lloguer.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem