Grifols amplia la seva presència als EUA comprant 24 centres de plasma més

Amb aquesta operació, que té un cost de 224 M d'euros, l'empresa amb seu a Sant Cugat ja té 249 centres de donació al món

L'empresa Grifols, amb seu a Sant Cugat, segueix ampliant el seu negoci als EUA. I és que ha tancat l'acord per adquirir 24 centres de plasma de la companyia Biotest als Estats Units per 244 milions d'euros, segons ha informat aquest dimecres la farmacèutica catalana. Els centres eren gestionats per Biotest Pharmaceuticals Corp, filial propietat de Biotest US Corporation.

L'adquisició ha estat finançada amb recursos propis de la companyia catalana, sense emetre deute, i ha estat autoritzada per les diferents autoritats regulatòries. Amb aquesta operació, Grifols comptarà amb 249 centres de donació al món per garantir l'accés a la seva principal matèria prima i disposar de més plasma per obtenir proteïnes amb finalitats terapèutiques.

Tots els centres de donació adquirits compten amb llicència de l'O.S. Food and Drug Administration (FDA, per les seves sigles en anglès) i de les autoritats europees. En l'exercici del 2017 els centres adquirits van obtenir aproximadament 850.000 litres de plasma.

 
Comentaris

Destaquem