L'Ajuntament tanca el 2017 amb més de cinc milions d'euros de superàvit

Nou exercici amb superàvit per l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha tancat el 2017 amb un superàvit de 5,4 milions d'euros, segons s'ha donat compte en el Ple Municipal d'aquest 17 de setembre. D'aquesta manera, el Consistori continua amb la tendència dels últims anys d'obtenir superàvit en els pressupostos municipals. A més, l'endeutament és de poc més del 50% i a tesoreria hi ha més de 30 milions d'euros. Així, el Ple ha aprovat el compte general de 2017 amb els vots a favor de PDeCAT-Demòcrates i PSC, les abstencions de CUP-PC, Cs i ERC-MES i els vots en contra d'ICV-EUiA i PP.

"Aquest Ajuntament el 2011 tenia un 78% de deute i portàvem un rumb que no anava en la bona direcció", ha recordat el regidor d'Economia, Carles Brugarolas, que ha afegit: "La situació de l'Ajuntament està sota control, però no està exempte de dificultats". En aquest sentit, ha indicat que no és desitjable tenir més de 30 milions d'euros al banc sense utilitzar, però ha assenyalat la llei d'estabilitat pressupostària de l'estat "que impedeix fer tot allò que necessitaria la ciutat". 

"Els indicadors econòmics són boníssims", ha apuntat el regidor de la CUP-PC, Ignasi Bea, que ha lamentat que això no es tradueixi en major inversió a la ciutat, començant per l'habitatge de lloguer social. Per Ciutadans, Sergio Blázquez ha recordat la seva posició favorable a rebaixar l'IBI, a no destinar diners a entitats independentistes i incrementar inversions en el manteniment de la ciutat.

Ferran Villaseñor, d'ERC-MES, ha lamentat els retards en molts dels projectes previstos pel 2017, com el centre d'acollida per animals, els projectes de millora al barri del Monestir-Sant Francesc o la sala polivalent. "Tenim un ajuntament esplèndid a nivell de salut econòmic, però el pressupost no només ha d'estar gestionat amb criteris tècnics, també de de donar resposta a les necessitats de la ciutat. L'organització econòmica no està pensada per fer front a la desigualtat de Sant Cugat", ha apuntat per la seva banda el regidor d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem