L'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental es presenta per impulsar l'economia social

El programa té com a objectius ser un espai de trobada per enfortir l'economia cooperativa i crear ocupació al territori

L'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental s'ha presentat en societat a Sant Cugat del Vallès reivindicant-se com un espai de trobada, coordinació, aprenentatge, innovació, creació i assessorament en l'àmbit de l'economia social i cooperativa al territori. Sota el lema Cellers de Cooperativisme, aquest és un dels 10 ateneus cooperatius que configuren la Xarxa d'Ateneus Cooperatius creada en el marc del programa Aracoop, a partir d'una iniciativa de la Generalitat a Catalunya.

A Sant Cugat el programa compta amb Punts d'Assessorament i Suport a l'Economia Social i el Cooperativisme que atenen gratuïtament les persones interessades els dimecres de 10 a 12.30 hores a Cal Temerari, i de 17 a 19.30 hores a la Casa de Cultura. Un servei que també s'ofereix a Rubí, Cerdanyola, Montcada i Ripollet amb cita prèvia a través de les Oficines d'Atenció a l'Empresa.

Es pot contactar amb l'Ateneu al correu electrònic vallessud@ateneucooperatiuvalles.org o al número de telèfon 693 594 125.

Els objectius de l'Ateneu, que dóna cobertura als municipis de Sant Cugat, Cerdanyola, Montcada i Reixach, Ripollet i Rubí, són els de crear un servei i espai d'atenció per a l'enfortiment de l'economia social i cooperativa. D'aquesta manera, s'encarregarà de coordinar i desenvolupar projectes i activitats de foment i promoció de l'economia social i cooperativa al territori. Igualment, afavorirà i contribuirà a la creació d'empreses d'economia social i cooperativa per un país amb més i millor feina, així com afavorir la inserció laboral en empreses cooperatives i societats laborals.

Imatge de la campanya

Per fer-ho possible, la Xarxa d'Ateneus Cooperatius ha establert sis grans eixos de treball. En primer lloc, una diagnosi i visibilització de l'economia social i cooperativa al territori. En segon lloc, fer accions de suport i acompanyament a la creació i desenvolupament de cooperatives i societats laborals.

El tercer eix de treball s'encamina a la promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals. Igualment, es farà promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals per a la continuïtat d'empreses properes al tancament d'activitat.

El cinquè eix de treball contempla actuacions per conèixer i aprendre els models d'empresa cooperativa destinada a joves estudiants i professorat. Finalment, es volen facilitar eines, recursos i suport necessari per a la creació i transformació en cooperatives i societats laborals destinat a prescriptors i professionals de l'àmbit de les assessories i gestories.

L'Ateneu cooperatiu del Vallès Occidental, és un projecte impulsat per l'agrupació d'entitats sorgida de la unió de les Xarxes locals d'Economia Solidària (XES) de la comarca, amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l'Ajuntament de Sabadell. La iniciativa compta també amb el suport dels ajuntaments de Terrassa, Sant Cugat i Sant Quirze del Vallès, i de prop d'una trentena de xarxes, cooperatives, grups de consum i associacions de la comarca.

La participació local en aquest projecte neix inicialment de l'impuls de la Xarxa d'Economia Solidària santcugatenca, en col·laboració amb altres xarxes de la comarca, i rep el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat, de la Fundació Sant Cugat Actiu, de l'Associació Tr3scoop, del Cabàs -Grup de consum ecològic-, de Cal Temerari- equipament cultural, social i cooperatiu ciutadà i de les cooperatives L'Ortiga, Jeròni de Moragas i Doble Via.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem