Puig vol impedir el macrocentre comercial de Cerdanyola

Segons publica el diari Ar, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, aposta per limitar els nous centres comercials. El titular de Territori, Santi Vila, és partidari de seguir-ne fent

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, estarien en desacord davant de la possible construcció del Macrocomplex de Cerdanyola. El diari Ara publica aquest diumenge, 30 de març, que Puig aposta per limitar els nous centres comercials, mentre que el titular de Territori, Santi Vila, és partidari de seguir-ne fent.

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres, ha subratllat que el departament apostarà perquè no s’hi instal·li un gran centre comercial sinó “altres models” de botigues. En les negociacions hi participarà el departament d’Empresa juntament amb l’Incasòl i l’Ajuntament de Cerdanyola.

L'aprovació
L'aprovació definitiva del nou Pla Director Urbanístic (PDU) per ordenar el Centre Direccional de Cerdanyola és imminent. La Comissió de Política Territorial i d'Urbanisme de Catalunya ja ha emès l'informe previ que es necessita perquè el conseller de Territori i Sotenibilitat, Santi Vila, pugui aprovar definitivament el pla que ordena l'àmbit comprès entre Sant Cugat i Cerdanyola.

L'aprovació d'aquest PDU donarà el tret de sortida a la fase de reparcel·lació i urbanització de la zona per deixar les parcel·les preparades per vendre-les a través de concursos públics que licitarà Incasòl. La inversió pública prevista en la urbanització és de 342 milions d'euros, dels quals ja s'han invertit 110 milions i està previst que finalitzi l'any 2030.

 
Comentaris

Destaquem