Sant Cugat Centre Comercial denuncia el macrocentre de Cerdanyola

La propietària del Sant Cugat Centre Comercial presenta un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en contra del pla urbanístic que permet la instal·lació d'un gran centre comercial al Centre Direccional de Cerdanyola

El Sant Cugat Centre Comercial ha mogut fitxa per evitar la construcció d'un gran centre comercial al Centre Direccional de Cerdanyola, a tocar de Sant Cugat. Altarea Patrimae, propietària del complex santcugatenc, ha presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en contra del pla urbanístic que permet la instal·lació d'un gran centre comercial al Centre Direccional de Cerdanyola. Segons publica Expansión, la denúncia hauria estat admesa a tràmit.

La gerent del Sant Cugat Centre Comercial, Rosa Marcet, ha confirmat al TOT Sant Cugat la demanda interposada al TSJC pels propietaris del centre. "La seva intenció és protegir el comerç del centre i també el de Sant Cugat", ha afirmat, afegint que la construcció d'un gran centre comercial tant a prop "implicaria una desavantatge". "Davant d'un projecte d'aquestes dimensions han cregut adient fer aquest pas", ha destacat.

El principal argument que exposa el Sant Cugat Centre Comercial per presentar el recurs és el fet que s'instal·li un macrocentre comercial a menys de 15 quilòmetres d'un centre que ja existeix. Sobre la possibilitat real que s'acabi fent, Marcet ha apuntat: "Si s'ha presetntat el projecte té la possibilitat de fer-se".

De fet, el tinent d'alcalde d'Economia es referia fa uns dies al TOT Sant Cugat sobre "l'obertura més que probable d'un gran centre comercial".

Un gran centre comercial
El mes de juny, la Generalitat de Catalunya va aprovar definitivament el Pla Director Urbanístic per la delimitació i ordenació del Centre Direccional de Cerdanyola i que incloïa la construcció d'un macrocentre comercial de 131.000 metres quadrats (similar a l'espai que ocupa La Maquinista). Inicialment es preveia un macrocentre de 175.000 metres quadrats, però l'oposició de la política local i del comerç local va fer que la Generalitat limités el sostre comercial al 50%. El Sant Cugat Centre Comercial compta amb 42.500 metres quadrats.

Dels dos milions de metres quadrats que regula el Pla Director Urbanístic, també es destinaran uns 475.000 a habitatges i uns 18.000 seran per locals a peu de carrer. La resta, més d'un milió de metres quadrats estan pensats per activitats econòmiques i ubicació d'empreses.

La inversió pública prevista per aquesta inversió és de 342 milions d'euros i es contempla que finalitzi l'any 2030.

 
Comentaris

Destaquem