Una quinzena d'empreses en la 1a Fira del Consum Compromès, d'Òmnium Cultural Sant Cugat

L'objectiu de la fira és conscienciar a la població sobre l'economia social i potenciar les empreses del país que segueixen els criteris de la mateixa

La secció local d'Òmnium Cultural organitza una curiosa fira, amb l'objectiu de fomentar i promocionar les empreses que segueixen criteris d'economia social, respectuoses amb el medi ambient i involucrades amb Catalunya. En aquest sentit, el dijous 6 de desembre, una 15a d'empreses de diferents sectors (electricitat, gas, finances, assegurances o habitatge) participaran en la Fira del Consum Compromès, que se celebrarà al Pavelló 2 de Sant Cugat, a la rambla del Celler.

El dijous 22 de novembre s'ha presentat aquesta fira, a la seu d'Òmnium Cultural Sant Cugat, en la que han participat Lluís Bonet, president de l'entitat; Pau Nadal, en representació de la Xarxa d'Economia Social; Susanna Zaragoza, en representació d'ADIC, que col·labora amb aquesta fira; i Francesc Salvador, en representació de l'ANC, que també col·labora en aquest projecte.

Bonet ha explicat l'objectiu principal de la jornada: "L'objectiu és despertar entre la ciutadania el concepte d'economia social i potenciar les empreses que segueixen aquests criteris". De fet, qui ho desitgi, podrà canviar-se de companyia en la mateixa fira i només necessita portar el DNI i l'última factura de la companyia de la qual vulgui canviar-se. A més, en el marc de la fira, les empreses participants també donaran informació sobre els seus serveis i condicions, perquè el consumidor pugui escollir amb llibertat. "El mercat s'ha de basar en el servei al consumidor", ha assenyalat Bonet.

Un dels principals punts en comú de les empreses que participaran en aquesta fira és la catalanitat: "Els servidors públics creiem que és una gran iniciativa. Un bon punt de partida per a fer país i el model empresarial que ens agradaria per al nostre territori", ha explicat Susanna Zaragoza, representant d'ADIC.

Per la seva banda, Pau Nadal, que ha assistit a la presentació en representació de la Xarxa d'Economia Social ha deixat clar que un dels pilars fonamentals de la jornada és promocionar aquest model d'empresa: "Volem conscienciar a la població. Es tracta que el ciutadà prengui consciència de amb quina empresa està treballant i si realment és el que vol", ha dit Nadal.

El president d'Òmnium ha avançat algunes de les empreses que ja han confirmat la seva presència a la fira: del sector de l'energia hi haurà CatGas, Factor Energia, Som Energia i Petrolis Independents; en el sector de les telecomunicacions ja han confirmat la seva presència FibraCat, Parlem, Som Connexió; en el sector d'assegurances i banca hi haurà Arç Cooperativa, Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Cop 57 i Mútua Catalana; en l'àmbit de la mobilitat l'empresa assistent serà Som Mobilitat i en el sector de l'habitatge hi haurà Arqbag.

A banda dels 'stands' de cada empresa, la fira també comptarà amb un espai d'acollida per a nens i nenes i un espai de cafeteria.

 
Comentaris

Destaquem