El Club Kali creu que la nova proposta de regulació dels clubs de cànnabis pot fer arxivar el seu cas

La Secretaria de Salut Pública emetrà una resolució  que estableix les condicions que hauran de complir els clubs cannàbics per ser autoritzats pels ajuntaments de Catalunya

Àngel Benito, president del Club Kali, veu amb bons ulls la proposta del Govern de la Generalitat per regular la situació dels clubs de fumadors, però la considera "de mínims". Benito també creu que la iniciativa és una oportunitat perquè s'arxivi el seu cas i se li retiri l'acusació que té per un delicte contra la salut pública, juntament amb dos membres més de l'entitat, des del mes de juliol quan hi va haver l'escorcoll a la seu de l'associació. "Creiem que amb aquesta proposta del Departament de Salut, la jutgessa es mirarà el cas amb uns altres ulls", afirma.

En paral·lel, Benito també creu que l'Audiència de Barcelona, que és on han presentat el recurs per l'obertura del Club, no tardarà a pronunciar-se i que permetrà la reobertura de la seu de l'entitat d'aquí "unes dues setmanes". El president creu que el precinte del local atempta contra els drets de reunió dels socis, i que per tant és "anticonstitucional".

Referent a la proposta de regulació que Salut ha presentat aquest dijous 6 de novembre al Parlament, Benito ha dit que és un primer pas, però que s'haurà de continuar treballant perquè s'ampliï aquesta proposta, i que també inclogui la regulació del transport i el cultiu, la qual cosa ara per ara no fa. Benito creu que la proposta es queda curta perquè afecta competències d'altres departaments com el d'Interior.

La situació a àmbit català
La Federació d'Associacions Cannàbiques de Catalunya (CatFAC) ha celebrat que el Govern reconegui l'espai d'aquestes entitats a la societat a través de la proposta de regulació que ha presentat aquest dijous al Parlament. Amb tot, la considera un "document de mínims" que deixa sense resposta aspectes com el cultiu, la tinença o el transport de la substància, sense els quals una associació d'aquesta mena "no té sentit". Després de subratllar que amb la proposta de norma Catalunya "torna a demostrar el seu caràcter obert i integrador", CatFAC alerta que seguirà "reclamant" una regulació que inclogui "totes les fases necessàries d'una associació cannàbica".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem