El jutjat investiga ara el patrimoni del Club Kali

Des de l'entitat estan valorant la possibilitat d'obrir un altre centre cannàbic

Altres associacions cannàbiques s'estan fent càrrec del preu del lloguer del club Kali. Així ho ha indicat Àngel Benito  president del Club Kali, al TOT Sant Cugat, que ha apuntat que aquesta situació la podran aguantar com a màxim dos mesos més. El Club cannàbic està tancat des del mes de juliol del 2014 quan els Mossos d'Esquadra el van escorcollar.

Benito ha lamentat que la jutgessa hagi posposat donar resposta al recurs que l'entitat va presentar per reobrir el local. "El jutjat no respondrà fins que facin una investigació del nostre patrimoni i de si existeixen comptes en paradisos fiscals", ha dit Benito, que ha catalogat d'insòlit aquest fet.

Engegar un nou projecte
Per donar resposta a aquesta petició del jutjat el club va presentar, ara fa unes dues setmanes, una auditoria. Benito ha indicat que els membres del club estan "desesperats" i no saben que fer i que estan valorant la possibilitat d'obrir un altre club. El santcugatenc ha recordat que l'aprovació de Navarra en matèria de regulació de clubs cannàbics pot fer d'efecte mirall i per tant ajudar a regular de la situació.

Els clients recorren a altres clubs
Benito ha indicat que els socis terapèutiques, aquells que utilitzen la marihuana per pal·liar efectes de malalties cròniques i greus, són els que pitjor ho estan passant i que part dels socis del Kali han recorregut a altres agrupacions cannàbiques de Cerdanyola i Rubí.

El president del Kali veu amb bons ulls la proposta del Govern de la Generalitat per regular la situació dels clubs de fumadors, però la considera "de mínims". Benito també creu que la iniciativa és una oportunitat perquè s'arxivi el seu cas i se li retiri l'acusació que té per un delicte contra la salut pública, juntament amb dos membres més de l'entitat, des del mes de juliol quan hi va haver escorcoll a la seu de l'associació. "Creiem que amb aquesta proposta del Departament de Salut, la jutgessa es mirarà el cas amb uns altres ulls", afirma.

La situació a àmbit català
La Federació d'Associacions Cannàbiques de Catalunya (CatFAC) ha celebrat que el Govern reconegui l'espai d'aquestes entitats a la societat a través de la proposta de regulació que ha presentat aquest dijous al Parlament. Amb tot, la considera un "document de mínims" que deixa sense resposta aspectes com el cultiu, la tinença o el transport de la substància, sense els quals una associació d'aquesta mena "no té sentit". Després de subratllar que amb la proposta de norma Catalunya "torna a demostrar el seu caràcter obert i integrador", CatFAC alerta que seguirà "reclamant" una regulació que inclogui "totes les fases necessàries d'una associació cannàbica".

 
Comentaris

Destaquem