Els veïns de l'Avinguda Cerdanyola continuen dividits per la vianantització del carrer

Jordi Puigneró proposa al Consell de Barri Centre-Est avançar amb la vianantització del carrer de la Creu i aturar provisionalment la de l'Avinguda Cerdanyola

El tinent d'alcalde Governació, Seguretat, Mobilitat i Tecnologia, Jordi Puigneró, ha proposat al Consell de Barri Centre-Est que ha tingut lloc aquest dilluns 14 d'octubre a la Casa de Cultura, aturar provisionalment la vianantització de l'Avinguda de Cerdanyola que està contemplada en el Pla de Mobilitat. Puigneró ha suggerit avançar amb la vianantització del carrer de la Creu –ja que en aquest tram de carrer hi ha més consens entre els veïns– i obrir "un procés de participació ciutadana per reflexionar sobre el futur de l'Avinguda Cerdanyola". 

El principal punt de l'ordre del dia del Consell de Barri Centre-Est, que ha presidit el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Josep Romero, era precissament donar compte de les al·legacions presentades per les associacions de veïns, entitats i persones físiques al Pla de Mobilitat aprovat al ple municipal amb el suport majoritari de les forces polítiques. Moltes de les al·legacions presentades estan relacionades amb la vianantització de l'Avinguda Cerdanyola. Prèviament a la seva intervenció, ha recolzat la seva argumentació amb unes dades que es faran públiques a l'Observatori Sociològic d'aquest dimarts 15 d'octubre: El 45% dels veïns del barri del barri aprova la vianantització i el 36% s'hi oposa.

Propostes i opinions per a tots els gustos
Antonio Lucas, president de l'Associació de Veïns de Coll Favà, ha denunciat que el Pla de Mobilitat convertirà l'Avinguda Francesc Macià en una via massa congestionada: "Els que van comprar una casa en aquesta avinguda la van comprar en un passeig, no en una autopista", ha dit. Lucas també s'ha mostrat molest perquè diu "sembla que només ens interessa si passen cotxes per l'Avinguda de Cerdanyola, i ningú es pregunta per on hauran de passar si es vianantitza".

L'Associació de Veïns del barri de Monestir ha proposat que es faci "un procés de votació", on tots els veïns puguin valorar el futur del barri i en concret de la vianantització de l'Avinguda de Cerdanyola.

L'Associació de Veïns del Centre-Est sí que s'ha mostrat conforme amb vianantitzar el carrer i ha demanat "més informació per poder resoldre tots els dubtes". En relació a la proposta de Puigneró, la representant de l'associació ha dit que no estan d'acord en fer-lo "a mitges".

El partit socialista ha anat més enllà i ha fet una proposta, que farà arribar al president del consell de barri, Josep Romero, de pla integral per regenerar el barri.

Després de les intervencions de forces de les persones que han assistit al consell de barri –moltes representants de comerços o de la pròpia associació de comerciants– Josep Romero ha recalcat que "no només podem pensar en els comerços, també ho hem de fer amb els veïns que hi viuen".

 
Comentaris

Destaquem