Andrajos de carn o peix, quin escolliries tu?

Andrajos: A una paella amb oli d’oliva rossegem alls pelats i sencers. Quan ja estan rossejats hi posem botifarres de sang esparracades, les ofeguem (reofeguem) durant 2 minuts a foc suau –reservem els alls i la botifarra– el gustet ja el sento, es nota, oh! botifarra esparracada! M’agradarà aquest plat!

A un cassó amb aigua hi posem bastants espinacs trossejats, patates, carbassa, tot tallat a daus, afegim els alls i la botifarra coent-se durant 15 minuts a foc suau. Mentrestant fem una picada al morter amb uns brins de safrà i pebre vermell dolç, que aboquem a la cassola amb un polsim de sal. Aturem la cocció amb aigua freda, esperem que agafi temperatura i ho empolvorem amb farina remenant sense parar, sempre amb el foc suau. Apartem el guisat del foc perfumant-ho amb menta picada. El plat està acabat. A taula! Plat que ja sabia que m’agradaria, botifarra esparracada i verdures, bon coixí!

‘Andrajos’ amb bacallà: A la paella sofregim tomàquet i reservem. Ofeguem (estofem) a una cassola amb oli patates tallades a rodelles i el bacallà esmicolat –amics, aquest plat promet, m’encanta el bacallà, m’agraden les patates a rodelles, tot de bona menja!– també afegim alls sencers i pebrot verd ambdós tallats a daus petits.

Quan les patates ja tinguin color incorporem el tomàquet sofregit reservat, pebre vermell dolç, ho ruixem amb aigua. Mentrestant treballem farina, aigua i sal, fem unes coques fines i petites. Les aboquem a la cassola i seguim la cocció fins que les coques siguin consistents. Amb l’ajut de la rasera tallem les coques a trossets deixant que els andrajos agafin tots els sabors. Procurem que aquest plat quedi caldós.

Plat acabat. A taula! Bona cullerada per gaudir d’un plat gustós i ben original. Però per cert, el bacallà dessalat i esmicolat és el rei. Encara que les coques, una troballa!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem