Coca salada de Lleida: coca de recapte d'escalivada

Racions: 4

Dificultat: mitjana

Preu: mitjà

Ingredients:

Per fer la massa: farina, oli d’oliva extra verge, sal, llevat, ous, aigua.

Per fer el farciment: pebrots vermells rostits i pelats, albergínies rostides i pelades, tomàquet, alls, sal, julivert, pebre negre mòlt, oli d’oliva extra verge.

Pasteu tots els ingredients de la massa i un cop hàgiu aconseguit una textura elàstica i fina, talleu-la en porcions i esteneu-la amb l’ajut del corró fins a formar una base de 60 x 20 cm aproximadament.

Primer poseu una fina capa de tomàquet natural i després cobriu-la tota amb els pebrots i les albergínies rostides.

Poseu-ho al forn de 20 a 25 minuts a 220°C. Es pot prendre tant calenta com freda.

*Aquest tipus de coca salada és pròpia de tot l’arc mediterrani, però per tradició és a la zona de Lleida on assoleix la seva plenitud.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem