És temps de fer uns bunyols de Quaresma!

Els podeu fer de nata, crema o trufa

Una de les millors coses del temps de Quaresma són els bunyols de vent, o bunyols de Quaresma. Tradicionalment, es troben a les pastisseries i forns durant aquesta època de l’any,  fins a la celebració de la Pasqua, els dimecres i  divendres, però se’n poden menjar cada dia fent-los a casa. Podeu provar de fer-los amb aquesta recepta senzilla.

Això sí, demaneu ajuda d’algun adult, ja que necessiteu fer servir el foc! Per fer-los, necessiteu uns senzills ingredients: 125 ml de llet, 75 g de farina, 60 g de mantega 3 ous, sal, oli i sucre.

I comencem a fer els bunyols. Poseu la llet i la mantega en un pot amb una mica de sal, i remeneu. Quan la llet comenci a bullir, afegiu la farina, i ho deixeu coure. La barreja s’ha de remenar contínuament fins que quedi homogènia.

Quan la pasta es comenci a desenganxar de les parets, ho retireu del foc i aneu afegint els ous, d’un en un, remenant fins que quedi ben mesclat. Un cop feta la massa, preparem una paella amb oli, i quan estigui calent, anem afegint petites porcions de pasta. Els bunyols es van inflant.

Retireu-los quan estiguin daurats, poseu-los en un plat amb paper de cuina, perquè treguin l’oli, i poseu-hi sucre per damunt. Ja teniu llestos els bunyols de Quaresma, ara toca gaudir-los com a postres o per berenar!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem