contingut promocionat
CLUB VINS NOÉ

Ja saps què és Corpinnat?

Una nova marca de qualitat de vins escumosos

Aquest dimarts 10 d'abril s'ha presentat a Sant Sadurní d'Anoia la marca Corpinnat, un segell de qualitat de vins escumosos del territori. Aquesta nova marca neix de la mà de sis productors de cava: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca i Torelló.

El naixement de Corpinnat suposa, segons els propietaris de Vins NOE que van ser convidats a l’acte, una notícia molt bona per al sector del cava perquè pot permetre enfortir-lo en termes de qualitat i de posicionament internacional.

Criteris de qualitat

Els sis productors inicials.

Corpinnat s'ha iniciat amb sis productors i amb l'objectiu que se n’hi incorporin molts més. Els criteris, registrats a la Unió Europea, impliquen ser viticultor amb majoria de vinya pròpia, de cultiu ecològic, amb predomini de les varietats tradicionals i amb un procés d’elaboració on prevalgui la qualitat i la llarga criança.

Ser membre d’aquest grup exigirà que cada elaborador compti entre els seus productes almenys un cava amb 60 mesos de criança en ampolla. Com deia un dels elaboradors "les vinyes són la partitura, les varietats els instruments i els productors els músics que les interpreten". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem