Arriba la nit més màgica de l’any, la de Sant Joan

La celebració de Sant Joan comença a Sant Cugat amb la rebuda de la Flama del Canigó

La nit del 23 de juny és una de les nits més màgiques de l’any. Se celebra la revetlla de Sant Joan, una de les festes populars més arrelades als Països Catalans. Foc, música, ball i coca en són els protagonistes també a Sant Cugat, on un any més hi haurà revetlla a la plaça d’Octavià.

És una nit de tradicions. A cap taula hi pot faltar la tradicional coca de Sant Joan, que es menja de postres, i els adults acostumen a acompanyar-la amb vins dolços o rancis.

Una altra tradició és la de fer la foguera de Sant Joan. Diuen que el foc foragita els mals esperits, purifica, protegeix i regenera, i per això la nit de Sant Joan, quan es pon el sol s’encenen arreu del territori cremant-hi tota mena d’andròmines velles fins ben entrada la nit.

I un altre dels trets característics de la nit de Sant Joan són els petards, una versió moderna de la creença que el foc purifica. Hi ha un refrany que ho resumeix molt bé: “Qui encén foc per Sant Joan, no es crema en tot l’any.” Això sí, sigueu molt prudents, i seguiu els consells de seguretat per no fer-vos mal, i no provocar cap incendi!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem