L'art dels vins arriba a Canals-Galeria d'Art

La sala va acollir un tast de vins conduït pel Celler Mas Blanch i Jové, amb una trentena de participants

Una trentena de persones van assistir al tast. FOTO: Artur Ribera

A banda de descobrir els vins, els assistents van descobrir una història de vi i art, amb Sara Jové. FOTO: Artur Ribera
L'art dels vins arriba a Canals-Galeria d'Art
La sala va acollir un tast de vins conduït pel Celler Mas Blanch i Jové, amb una trentena de participants

Una trentena de persones van assistir al tast. FOTO: Artur Ribera

A banda de descobrir els vins, els assistents van descobrir una història de vi i art, amb Sara Jové. FOTO: Artur Ribera
Canals-Galeria d'Art ha celebrat aquest dimarts, 15 de gener, el primer Tast de Vins amb Art per donar el tret de sortida als actes de celebració dels seus 40 anys a la ciutat. Ho ha fet comptant amb la presència de la família que elabora els vins del Mas Blanch i Jové, a La Pobla de Cèrvoles. Un celler familiar, que elabora vins destinats a la venda des del 2006, i que estableixen una forta vinculació amb el món de l'art a les seves terres.

Una trentena de persones, moltes elles atretes pel Club TresC, van gaudir del tast, que va començar amb la presentació del Celler per part de Josep Canals. Sara Jové, somelier de la bodega, va ser l'encarregada d'explicar la història del celler als assistents, i conduir la degustació de vins. En total, es van poder descobrir els quatre vins que el Celler produeix en l'actualitat. En primer lloc, el Saó Blanc. Un vi que Jové va definir com “rodó” i perfecte per acompanyar el menjar, “ja que no carrega el nas, i té una bona perdurabilitat en boca”. El segon, el Saó Rosat, el va definir com un “vi eròtic”, d'un color viu “carregat d'art en sí mateix”, va explicar. En aquest sentit, Sara Jové va explicar que, quan es va presentar al celler, es va preparat un recital de poesia eròtica amb tot un muntatge de fruites i flors, amb música en directe, per “captar tota l'essència del vi transmetre-la de forma artística”.

Els darrers dos vins que es van poder tastar a Canals-Galeria d'Art van ser els negres. En primer lloc, el Saó Abrivat, un vi “amb molta força i personalitat, que sempre queda bé”. I el darrer, el Saó Expressiu, “el vi estrella de la casa, el que més cuidem i mimem”.

El Celler i l'Art
Per tradició familiar, els Blanch i Jové feien vins per consum particular. Al 2006 van decidir crear un petit celler anomenat Mas Blanch i Jové a La Pobla de Cérvoles (Lleida) on elaboren vins que inspiren sota la D.O. Costers del Segre. Era la materialització d'un projecte familiar, vinculat a la terra i als artistes.

L'art ve de la vinculació de la família amb el pintor català Guinovart. “Una persona amb una sensibilitat especial, que tenia una caseta a les finques on ara hi ha el celler, i que sempre buscava la manera de barrejar l'art i el vi”. “D'aquí que creéssim la finca dels artistes, on anualment es realitza alguna acció cultural, lligada a la terra i el vi”, va explicar Sara Jové. De fet, fou el mateix Guinovart qui va crear el Mural Homenatge al Món del Vi que es pot veure a la recepció del celler. Posteriorment, han estat altres artistes els que han protagonitzat diferents accions al celler, des d'una escultura d'uns vuit metres d'alçada que simbolitza un cep, obra d'Esteve Casanovas, a pianos al mig de les vinyes. “Per nosaltres és una manera de fer territori, no tan sols vi, i de defensar que el vi, també és un art”, va sentenciar Jové.

Ubicació