L'Associació (art) Catalunya es dissol

El col·lectiu ha decidit cessar la seva activitat aquest mes de juliol i integrar-se al Gremi de Galeries d'Art de Catalunya

La galeria santcugatenca formava part d'(art) Catalunya. FOTO: Artur Ribera
L'Associació (art) Catalunya es dissol
El col·lectiu ha decidit cessar la seva activitat aquest mes de juliol i integrar-se al Gremi de Galeries d'Art de Catalunya

La galeria santcugatenca formava part d'(art) Catalunya. FOTO: Artur Ribera
El 23 de juliol, l'Associació (art) Catalunya posava punt i final a 22 anys d'activitat paral·lela al Gremi de Galeries d'Art de Catalunya. Una associació de la que en formava part la Canals-Galeria d'Art de Sant Cugat del Vallès, al costat de la Galeria Antoni Pinyol de Reus, la Galeria Espai G d'Art de Terrassa, la Galeria Joan Planellas de Tossa de Mar, la Galeria Espai Cavallers de Lleida, la Galeria Arcadi Calzada d'Olot i la Galeria Marges U de Cadaqués.

L'associació va néixer com una escissió del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya al 1992, sent el primer president Antoni Niebla de la Galeria Barcelona de Barcelona. “Davant dels alts i baixos dels últims anys en el galerisme de comarca, davant del tancament de la galeria Carme Espinet de Barcelona, i després de diferents debats interns i negociacions amb el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya”, apunta Josep Canals, director de Canals-Galeria d'Art, “el col·lectiu ha acordat dissoldre i liquidar definitivament l’associació, per integrar-se tots els associats al Gremi”.

Amb la dissolució d' (art) Catalunya, al país queden actualment dues associacions de galeristes: Art Barcelona, formada per galeries de la capital del país, i el Gremi amb galeries repartides per tot el territori.

Nota oficial de la dissolució de l’associació (Art) Catalunya

“L’Associació (Art) Catalunya torna als seus orígens”
Fa dotze anys vàrem crear l’Associació formada bàsicament per un grup de galeries d’art de tot el territori català.
La raó era evident, no ens sentíem prou representats pel Gremi de Galeries d’Art que hi havia en aquell moment.

Diverses juntes i presidents de l’Associació (Art) Catalunya s’han succeït i les galeries components hem tingut la nostra pròpia veu envers el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que és el nostre administrador dels fons públics dedicats a la cultura i a la vegada l’incentivador de les diverses polítiques d’art.

Nosaltres, com a Associació, sempre hem mirat de difondre i promoure l’art pel territori de Catalunya, amb el suport de les Institucions.

Ara veiem que el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya ha canviat molt, actualment és una força dinàmica i amb la nostra integració volem potenciar el suport i representació a les quatre demarcacions catalanes. Creiem que aquesta és la taula per elevar les nostres reivindicacions a l’Administració, ja que la unió fa la força.

Per tant, en aquest moment la nostra Associació no té sentit com a ens particular, i junts estarem prou representats en el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, en veu i vot.

En la Junta extraordinària realitzada el passat dia 30 de juny de 2014, es va aprovar la dissolució de l’Associació (Art) Catalunya.

La Junta de l’Associació (Art) Catalunya. Barcelona, 23 de juliol de 2014

Ubicació