L'habitatge de masoveria cooperativa a La Floresta es construirà al gener

Mercè Conesa ha fet públic la data durant l'esmorzar anual amb els periodistes que serveix per desitjar un Bon Nadal i fer balanç del què s'ha fet el 2014. Se situarien a les antigues cases dels mestres

La construcció dels 12 habitatges socials en règim de masoveria cooperativa de La Floresta començarà a principis de gener del 2015 i la cessió serà per 75 anys. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ho ha anunciat durant l'esmorzar anual amb els periodistes previ a les vacances de Nadal.

En concret, com ja va avançar el TOT Sant Cugat, les sis cases dels mestres de la Floresta, ocupades mesos enrere pel col·lectiu 6 claus, s'ampliaran a 12, finançant-los a través de Banca Ètica. D'aquesta manera l'Ajuntament les cedirà a Promusa, i la cooperativa Sostre Cívic s'encarregarà de gestionar el lloguer social a través de la masoveria urbana i altres formes de cooperativisme.

Els futurs inquilins d'aquests habitatges hauran de pagar un lloguer social a través d'una tarifa mínima establerta, a banda de fer algunes de les tasques que s'inclouen en la masoveria urbana com petites obres, manteniment de les cases, etc.

6 claus i la masoveria urbana
El projecte “6 claus”, el col·lectiu que lluita per aconseguir que la masoveria urbana sigui una opció regulada i real a Sant Cugat, comença a veure aquesta nova fórmula d’habitatge més a prop. El format de la masoveria urbana elimina l’intercanvi econòmic entre el propietari i l’inquilí i cerca un benefici a dues bandes al més pur estil dels masovers rurals, és a dir, habitatge a canvi de rehabilitació o manteniment o ambdues coses, però traslladat a les ciutats.

Moviment 6 claus: Autor: Artur Ribera


Una resident arreglant el jardí de darrere les cases.


Una de les inquilines en el seu dia a dia.


El col·lectiu rehabilitant l’interior dels immobles.

 
Comentaris

Destaquem