La Policia Local s'encarregarà de vigilar el maltractament animal

Les agressions contra les mascotes està relacionat amb la violència interpersonal

Millorar per evitar el maltractament animal és un dels aspectes que inclou la moció. FOTO: GEVHA
La Policia Local s'encarregarà de vigilar el maltractament animal
Les agressions contra les mascotes està relacionat amb la violència interpersonal

Millorar per evitar el maltractament animal és un dels aspectes que inclou la moció. FOTO: GEVHA
La Policia Local de Sant Cugat rebrà un curs per detectar possibles casos de maltractament animal. La iniciativa és el primer pas per posar en marxa una brigada específica capaç de detectar casos de violència sobre els animals a Sant Cugat. “Volem que la policia tingui coneixements davant de casos de violència contra animals, però també si s’ha d’arrestar alguna persona que té un gos i aquest el protegeix, saber com actuar”, apunta el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol.

L’Associació de Policies per a la Defensa dels Animals (APDA) s'encarregarà d'impartir el curs, que també preveu donar eines per saber com canalitzar les denúncies que vulneren la Llei de protecció dels animals, conèixer el llenguatge corporal dels gossos, com actuar davant una mossegada i resoldre incidències amb mascotes als espais públics de la ciutat. “El nostre objectiu és canviar i millorar la resposta policial en matèria de protecció dels animals, a través de dues vies: els protocols d’actuació i la formació”, argumenta Sonia Pujol, directora de l’APDA.

La doctora Núria Querol, fundadora del Grup per a l’Estudi de la Violència cap a Humans i Animals (GEVHA), ha apuntat que hi ha estudis que avalen la relació entre l’agressió en animals i la violència entre persones. “S’ha vist que el maltractament als animals és un factor de letalitat en l’avaluació del risc”, argumenta la santcugatenca, que afegeix: “el maltractador que maltracta animals és més perillós que el maltractador que no ho fa, perquè la seva manera de fer mal és molt més violenta: a la dona, però també a tot el seu entorn”.

Sant Cugat, 90% d'animals agredits
La metgessa, que treballa amb xarxa amb els tres CAP del municipi, alerta que a Sant Cugat “hi ha hagut casos molt greus, amb mort d’animals inclosos” i apunta que “la violència animal pot treure a la llum casos de violència familiar”, per la qual cosa ha fet palès la importància que existeixi una secció de la policia especialitzada capaç de detectar possibles riscos. Querol, col·laboradora amb l’APDA, manifesta que més d’un 90% dels casos de maltractament de gènere, avaluats a Sant Cugat, expliquen que existeix un maltractament animal.