La sostenibilitat i l'estalvi energètic se citen a l'Escola d'Arquitectura

Aquest diumenge, la universitat acull la jornada 48 h Open House, relacionada amb la sostenibilitat i l'arquitectura

Aquest diumenge, des de les 10 i fins les 18 hores, l'Escola d'Arquitectura de Sant Cugat s'omplirà d'activitats i tallers per a tots els públics. "És una trobada referent a la sostenibilitat i l'estalvi energètic en l'arquitectura", explica Sergi Mateos, de l'Escola d'Arquitectura. El dia i tots els actes tenen un caràcter principalment docent. Es tracta del 48 h Open House, que se celebra paral·lelament a Barcelona, i on la universitat obrirà les portes de quatre edificis del campus per mostrar-ne les seves característiques.

Un dels edificis que s'ensenyarà serà el LOW3, el prototip de casa solar autosuficient que va guanyar l'any passat el premi Solar Decathlon Europea. També es mostrarà en exclusiva el projecte que es presentarà a la propera edició del certamen continental; a banda de l'escola en si i la residència d'estudiants. A banda de la visita per les quatre construccions, hi haurà un taller de cuina amb forn solar i activitats pels més petits.

En l'edició passada d'aquesta jornada, a Barcelona es van combregar 25.000 persones i per Mateos celebrar-la paral·lelament aquest any a Sant Cugat és "una prova de foc". Sergi Mateos afegeix que un dels objectius del 48 h Open House és "conscienciar a la gent de la importància de la sostenibilitat".

 
Comentaris

Destaquem