Les cadires salvatges ocupen el Monestir

L'exposició 'Perdona, pensava que eres una cadira' mostra l'obra dels santcugatencs René Müller i Ariane Patout, guanyadors del Premi FAD d’arquitectura 2014

'Perdona, pensava que eres una cadira'. FOTO: Artur Ribera
Les cadires salvatges ocupen el Monestir
L'exposició 'Perdona, pensava que eres una cadira' mostra l'obra dels santcugatencs René Müller i Ariane Patout, guanyadors del Premi FAD d’arquitectura 2014

'Perdona, pensava que eres una cadira'. FOTO: Artur Ribera
L'obra de Leña de Luxe, Wild Funiture, es pot veure al Claustró del Monestir de Sant Cugat des d'aquest dimarts, 28 d'octubre, i fins al 5 de novembre. Una mostra dels treballs que han portat als artistes santcugatencs Ariane Patout i René Müller a guanyar el Premi FAD d'arquitectura 2014, recollides en l'exposició Perdona, pensava que eres una cadira.

Cadires salvatges que ambdós artistes porten fent a Collserola des del 2010, aprofitant els arbres morts que van quedar després de les nevades, les pluges i les ventades que hi va haver aquell any. Per primer cop, les cadires salvatges han deixat les seves arrels i la seva terra i s’han apropat a la ciutat, on han recollit el Premi FAD d'arquitectura de la mà de l'actor Roger Casadellà, qui ha fet un monòleg entre les cadires que ha servit per explicar el projecte als assistents.

Durant l'acte inaugural de la mostra, Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha posat en valor els artistes santcugatencs, tot dient que “hem d'estar orgullosos, ja que han rebut el Premi FAD d'arquitectura pel seu treball, amb el que constatem que a la nostra ciutat hi viuen persones amb molt de talent”.


La inauguració s'ha celebrat aquest dimarts. FOTO: A.Ribera

Igualment, ha remarcat la importància de Collserola per al municipi. “Avui, que teníem un debat sobre la importància que té Collserola, és evident que per a nosaltres és una oportunitat de natura, de valors i d'expressió artística”, remarcant que “un exemple és l'exposició d'avui, de respecte a la natura”. Finalment, ha afegit que “avui és desvetlla una de les incògnites de la ciutat: qui feia les cadires que vèiem passejant per la ciutat”.

Espectacle teatral
L'encarregat d'explicar el projecte de Wild Funiture ha estat l'actor Roger Casadellà, amb un monòleg entre les cadires. “Cap al 2010 van començar a aparèixer després de les pluges i les nevades, ressorgint de les engrunes dels arbres morts”, ha explicat.


Roger Casadellà ha explicat amb un espectacle teatral el projecte. FOTO: A.Ribera

També n'ha remarcat que són “Leña de Luxe, les autèntiques cadires salvatges, peces úniques indomesticables”, i que “polir-les seria acabar amb la seva essència”, i ha confirmat que “són les autèntiques cadires de Barcelona: la que neix, creix i mor als boscos de Barcelona”.

La mostra es pot veure fins al 5 de novembre.

Ubicació