Les millors edificacions de Sant Cugat, premiades

La 10a edició del Premi d'Arquitectura reconeix quatre construccions de la ciutat

El Mira-sol Centre ha rebut un guardó al millor habitatge plurifamiliar FOTO: Cedida El Mira-sol Centre ha rebut un guardó al millor habitatge plurifamiliar FOTO: Cedida
L'Associació de Propietaris de Sant Cugat ha celebrat la 10a edició del Premi d'Arquitectura on s'ha guardonat les millors edificacions que es van fer a la ciutat l'any 2009. El lliurement de premis ha tingut lloc aquest divendres a la masia de Can Cabassa amb presència del regidor d'urbanisme, Pere Casajoana.

En la categoria d'habitatge unifamiliar els arquitectes Gustavo Silva Nicoletti i Alberto López Garcia s'han endut el premi pel per una vivenda situada al carrer de Font del Fumet número 85. El premi per habitatge plurifamiliar se l'ha endut el Mira-sol Centre un complex d'habitatge públic que ha realitzat l'arquitecte Eduard Gascón Climent.

Pel que fa la categoria d'edificis que no són un habitatge Serra Martínez Leivar Arquitectos ha estat l'empresa guanyadora per un edifici d'oficines al carrer Pau Vila número 13. La nit també va comptar amb una menció especial a un sector que molts veuen com el motor que estirarà del carro de l'arquitectura: la rehabilitació. Així Oriol Cabré Verd i Silvana Díaz han recollit aquest reconeixement per la rehabilitació de dos vivendes al carrer de Santa Joaquima número 6.

El regidor d'urbanisme ha destacat que "el simple fet de participar en aquests premis ja és guanyar". Casajoana, arquitecte de professió, ho diu en referència al difícil moment que viu aquesta disciplina atesa la dràstica davallada de la construcció privada i pública en aquest país.  

Més informació
 
Comentaris

Destaquem