Alerta per previsió de fortes tempestes i vent

La predicció indica que l'huracà Leslie pot arribar a afectar Catalunya, molt més debilitat, en forma de depressió post-tropical

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que l’huracà Leslie, actualment de categoria 1 i situat al nord de les Illes Canàries, podrà afectar la península Ibèrica entre dissabte 13 i dilluns 15 d’octubre. Segons el Meteocat, entre diumenge 14 i dilluns 15, es podran produir precipitacions d’intensitat forta al litoral, al prelitoral i en altres sectors de l’oest i centre del territori. A més, aniran acompanyades de tempesta, així com de ratxes de vent fort i de calamarsa o pedra de manera local.

De fet, segons el Servei Meterològic de Catalunya, la comarca del Vallès Occidental està sota alarma per intensitat de pluja per aquests dies. L'avís comença aquest diumenge a la tarda i fins al dilluns al matí. L'alerta és especialment alta, de cinc sobre sis, entre aquest diumenge al vespre i dilluns de matinada. A Sant Cugat, les tempestes, amb intensitat, es preveu que comencin cap a la tarda d'aquest diumenge i s'allarguin durant tota la nit.

A més, l'Ajuntament de Sant Cugat ha activat el Pla d'Actuació Municipal i Vent del Pla de Protecció Civil com a mesura preventiva pel risc de pluges i vent que poden afectar la ciutat durant el diumenge al vespre i dilluns al matí.

Captura de pantalla 2018 10 14 a las 9.02.33

Previsió a Sant Cugat per aquest diumenge

Més info: Les conseqüències del canvi climàtic a Sant Cugat

Segons el National Hurricane Center americà, la trajectòria més probable apunta que l'huracà tocarà terra a Portugal. La darrera actualització de l’NHC indica que el Leslie perdria la categoria de cicló tropical abans de tocar terra a Portugal, però sí que ho faria com a cicló post-tropical amb possibles efectes equivalents a un huracà de grau 1. S’espera que el vent pugui superar els 100 km/h i que localment es puguin acumular fins a 125 mm de precipitació.

En el seu camí per la península Ibèrica anirà perdent força i arribarà a Catalunya en forma de depressió post-tropical, amb unes característiques ja més debilitades. Tot i això, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per intensitat i acumulació de pluja i per estat de la mar.

Davant la incertesa en l’evolució d’aquesta situació cal anar seguint les pròximes actualitzacions de la predicció meteorològica al Meteocat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem