La Floresta ja compta amb un jardí medicinal i arbres fruiters

És una iniciativa dels mateixos veïns i veïnes de la Floresta

La Floresta ja compta amb un jardí de plantes medicinals i arbres fruiters. És un projecte sorgit dels mateixos veïns i veïnes del barri, que els van votar en els pressupostos participatius per decidir com invertir els diners de lliure disposició del Consell de Barri.

Així, des de la primavera, ja hi ha una vintena d'arbres fruiters plantats en diferents espais de la Floresta, com al pati del Casino i al parc del Centre Social i Sanitari, també coneguc com a parc de les Dones. Són arbres plantats per l'autoconsum dels florestans i florestanes, que poden recol·lectar ells mateixos les fruites que donin. Entre altres, hi ha cirerers.

D'altra banda, recentment s'ha estrenat un jardí de plantes medicinals en el mateix parc del Centre Social i Sanitari, que també està destinat a l'autoconsum dels ciutadans. Es tracta d'un espai amb una tanca, en què els veïns poden entrar i recol·lectar algunes herbes aromàtiques i medicinals. El projecte inicial dels veïns plantejava la possibilitat de fer tallers oberts per tal d'explicar els usos i consum d'aquestes plantes.

El projecte del jardí medicinal va ser la segona proposta més votada pels florestans, amb 191 vots, i tenia un pressupost de 10.000. La plantació d'arbres fruiters va ser votat per 163 persones i comptava amb un pressupost inicial de 15.000 euros.

jardi medicinal La Floresta 11

Arbres fruiters a la Floresta FOTO: Bernat Millet

 

jardi medicinal La Floresta 3

Plantes del jardí medicinal FOTO: Bernat Millet

 
Comentaris

Destaquem