Sant Cugat estrena un nou punt d'informació a l'entrada de Collserola i nous itineraris

Fortuny ha avançat que s'està treballant perquè els 13 parcs urbans que hi ha a la ciutat estiguin connectats a Collserola.

Sant Cugat continua apostant pel Parc Natural de Collserola i el seu bon ús i la seva bona conservació. D'aquesta manera aquest diumenge, 2 de desembre, ha posat en funcionament un nou punt d'informació, que de moment, estarà obert els diumenges al matí, per donar a conèixer els usuaris del parc l'espai i també la nova ordenança de bicicleta, així com el nou itinerari pel torrent de Llaceres.

Aquesta proposta és una iniciativa sorgida dels primers pressupostos participatius i que ha tingut 3 eixos d'actuació a més de la caseta informativa. Així doncs, s'ha fet neteja del recorregut natural del curs del torrent de Llaceres, eliminant espècies invasores i plantant altres arbres autòctons. També s'ha arranjat l'espai comprès entre la Rabassada i el Club de Golf, convertint-lo en un nou parc periurbà, i s'ha netejat també el forat d'en Bocàs per facilitar l'accés en aquest punt de Collserola. Tot aquest projecte que va impulsar el ciutadà Carles Castells ha tingut un cost de 270 mil euros i va ser la segona proposta més votada en els pressupostos participatius.

L'alcaldessa, Carmel Fortuny ha agraït el projecte. "Apostem per una ciutat amable i verda, per una ciutat connectada amb el nostre parc, som el municipi que més arc tenim. És una aposta més per preservar la vitalitat d'aquest parc. Parlem de millorar-lo, parlem de conèixer-lo. Estem en un parc d'alta utilització". A més, Fortuny ha avançat que s'està treballant perquè els 13 parcs urbans que hi ha a la ciutat estiguin connectats a Collserola.

Les actuacions 

  • Arranjament d’un nou recorregut natural seguint el curs del torrent de Llaceres: s’han desbrossat més de 8 hectàrees de terreny, s’han eliminat les espècies invasores com les canyes o els ailants, i s’ha plantat nou arbrat i vegetació autòctona i de ribera. D’aquesta manera, ara es pot caminar amb comoditat pel tram que va de la Rabassada fins al Forat d’en Bocàs, i s’ha millorat la biodiversitat.

  • Arranjament de l’espai comprès entre la Rabassada i el Club de Golf: s’ha desbrossat tot aquest espai, que fins ara era inaccessible, convertint-lo en un nou parc periurbà.

  • Arranjament del Forat d’en Bocàs per facilitar l’accessibilitat d’una important porta d’entrada a Collserola, on el fort pendent, la humitat i la confluència del torrent de Llaceres i la riera de Sant Medir dificultaven el pas.
  • Nou punt d’informació sobre Collserola: està situat a la plaça del Rotary Internacional, i de moment, està previst que obri els diumenges al matí durant la tardor, la primavera i l’estiu. S’hi pot trobar informació sobre el parc natural i els camins per descobrir-lo però també sobre Sant Cugat, per aquelles persones que arriben caminant a la ciutat.

 
Comentaris

Destaquem