Tal·len una quarantena d'arbres de la rambla del Celler per renovar l'arbrat

Els treballs, que inclouen la plantació de 81 nous arbres més duradors, es preveu que finalitzin el febrer de 2019

L'Ajuntament de Sant Cugat ha començat els treballs de renovació de l’arbrat de la rambla del Celler, entre el passeig de Torre Blanca i el parc de la Pollancreda. Així, s'han tal·lat 49 pollancres que, segons el Consistori, es troben "envellits o en mal estat".

Un cop trets, es plantaran 81 arbres nous d'espècies "més duradores i resistents". Concretament, es posaran til·lers i pruneres de fulla vermella. La previsió és que aquesta fase, iniciada dilluns 3 de desembre, estigui enllestida al febrer de 2019, tot i que la data final dependrà de la climatologia.

Els treballs a realitzar també seran millorar el drenatge de les aigües, reperfilar els parterres i sembrar, amb la finalitat de tenir novament parterres verds. Igual que en les dues fases anteriors, es plantarà planta arbustiva de flor al lateral i camins transversals amb sàlvies, hebes, gaures i nandines.

arbres rambla celler sant cugat

Les tasques de renovació de l'arbrat acabaran el febrer de 2019 FOTO: Bernat Millet

Aquesta és la darrera fase de renovació dels pollancres de la rambla del Celler, que l'Ajuntament de Sant Cugat va impular per substituir els pollancres, que estarien envellits i generarien alguns inconvenients. "No és una actuació que ara es faci perquè sí, sinó que s'ha fet una anàlisi de l'estat dels arbres de la rambla del Celler i n'hi ha molts que estan malalts i ja estan arribant al final de la seva vida útil", va dir en el seu moment la tinent d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem