Més de 40 al·legacions al projecte d'abocador a la pedrera Berta

Els ajuntaments de Sant Cugat, El Papiol, Valldoreix i el Consell Comarcal del Baix Llobregat s'ha oposat rotundament a reomplir la pedrera amb bales d'ecoparc

La pedrera Berta. FOTO: Cedida La pedrera Berta. FOTO: Cedida
Imatge de la pedrera Berta. FOTO: Arxiu Imatge de la pedrera Berta. FOTO: Arxiu
El rebuig a convertir la pedrera Berta en un abocador escriu un capítol més. Després de les declaracions dels últim dies, s'han presentat més de 40 al·legacions per aturar la voluntat de l'empresa concessionària de la mina, Fomento de Construcciones i Contratas (FCC). Els governs de Sant Cugat, El Papiol, Valldoreix, el Consell Comarcal del Baix Llobregat amb el suport també del Consorci del Parc de Collserola, han presentat les al·legacions de rebuig, en una roda de premsa, aquest divendres 24 de gener.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa (CiU), ha tornat a mostrar el seu rebuig total al projecte i ha dit que "Catalunya ni l'Àrea Metropolitana de Barcelona necessita un abocador". Conesa ha explicat que l'Agència Catalana de Residus no ho prioritza i que, per tant, "no podem acceptar els possibles riscos ambientals que suposaria".

Des de Valldoreix, el president de l'EMD, Josep Puig (CiU-Actuem), també ha anat en contra d'aquest canvi i s'ha mostrat optimista quan ha dit que "és molt difícil que es pugui rebatre aquest projecte amb les al·legacions que presentem".

El més contundent, però, ha estat l'alcalde de El Papiol, Albert Vilà (Junts pel Papiol) que ha denunciat "l'afany especulador d'algunes empreses sense escrúpols per beneficiar-se a costa del territori". En la mateixa línia ha expressat falta de responsabilitat de la Generalitat de Catalunya i també de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). "El poble no està en venda", ha afegit Vilà.

Les al·legacions
Han presentat més de quaranta punts de rebuig a l'estudi d'impacte mediambiental que ha fet FCC a través de l'empresa Jaime Franquesa S.A. Les al·legacions fan referència a l'impacte ambiental, l'impacte de les bales d'ecoparc en un espai protegit com és el Parc de Collserola, la propietat legítima dels ajuntaments sobre l'ús del terreny i les mancances que s'han trobat en la tramitació de l'expedient.

L'objectiu d'aquestes al·legacions és demanar a la Generalitat que aturi el projecte per omplir la pedrera amb bales d'ecoparc i el pronunciament per part de l'Agència Catalana de l'Aigua. La resposta del govern autonòmic podria arribar d'aquí uns sis o dotze mesos.

 
Comentaris

Destaquem