El bus autònom sense conductor s'estrenarà a Sant Cugat

La gira d'aquest atuobús començarà el 7 de setembre a Sant Cugat i també es durà a terme a Terrassa, Sabadell, Girona, Reus, El Vendrell, Martorell i Vic

Sant Cugat serà la primera parada del bus autònom sense conductor, que es provarà en 8 municipis diferents. La iniciativa forma part d'un programa anomenat Gira catalana del bus autònom, una prova pilot que permetrà que vuit ajuntaments de Catalunya posin en funcionament, per primera vegada, un autobús sense conductor en circulació real. La gira es durà a terme els mesos de setembre i octubre i començarà a Sant Cugat. Aquest programa s'ha presentat el dimecres 1 d'agost a Barcelona, amb la presència de l'alcaldessa accidental, Susanna Pellicer, així com representants dels altres 7 municipis participants.

L'autobús començarà a veure's per Sant Cugat el dia 7 de setembre i s'hi estarà una setmana. Els dos primers dies serviran per a la realització de les proves del recorregut, en què s’enregistra el trajecte que haurà de fer el minibús, i en els altres cinc ja s'admetrà passatge. Després de Sant Cugat, anirà a Terrassa, Sabadell, Girona (àmbit de la universitat), Reus, El Vendrell, Martorell i Vic.  Tot i que aquest vehicle autònom no porta conductor, sí que hi haurà operadors tècnics que en tot moment acompanyaran i assessoraran els ciutadans que vulguin provar el sistema, així com resoldre qualsevol incidència.

L’autobús té una capacitat per a 12 persones (6 assegudes i 6 dretes) i és 100% elèctric, climatitzat i accessible per a persones amb mobilitat reduïda. S’ha batejat com a ÈRICA, de les inicials de les paraules Elèctric, Revolucionari, Intel·ligent, Compartit i Amable. Incorpora una rampa automàtica que es desplega a la mateixa vegada que el vehicle s’abaixa.
 

 
Comentaris

Destaquem