El servei de bicicletes elèctriques compartides arriba pròximament a Sant Cugat

Els ciutadans podran agafar una bicicleta elèctrica i moure's per dotze municipis metropolitans a l'estil 'bicing'

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ja ha posat en marxa el nou servei de bicicletes elèctriques compartides en 11 municipis. A Sant Cugat està previst que arribi els "pròxims dies o setmanes", ja que s'estan ultimant els tràmits burocràtics. El servei metropolità permet utiltizar bicis elèctriques d'un flota pública a l'estil del 'bicing'.

Inicialment, el servei s'ha posat en marxa a 11 municipis metropolitans: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans. En les properes setmanes també a Sant Cugat del Vallès, i així ja seran 12 municipis amb servei e-Bicibox. L'objectiu és anar ampliant el servei en funció de la demanda, i arribar en un futur a cobrir tots els municipis metropolitans.

El servei s'ha activat amb una flota inicial de 300 bicicletes elèctriques d'ús compartit, repartides en 45 mòduls de 14 places. En total, el servei disposa de 630 places per garantir una disponibilitat alta de plaça d'estacionament lliure a qualsevol mòdul. A Sant Cugat encara no se sap on estaran ubicats els mòduls amb les bicicletes elèctriques.

Com funcionarà?

L'e-Bicibox funciona amb bicicletes elèctriques ubicades en mòduls tancats, on cada bicicleta disposa d'una plaça a individual amb porta tancada.

Per fer ús d'aquest nou servei, caldrà ser usuari registrat i disposar d'una targeta que identifiqui a la persona usuària i que li permetrà accedir al servei. L'abonament del servei té un esquema tarifari que inclou una quota anual, de 30 euros l'any, i una tarifa segons franges temporals d'ús. Promocionalment, els primers 30 minuts seran gratuïts.

L'e-Bicibox està operatiu entre les 7.00 i les 24.00h (17 hores al dia), 7 dies a la setmana i 365 dies l'any. L'horari s'anirà adaptant en un futur en funció de la demanda i l'ús que se'n faci.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem