Foment inicia els tràmits per solucionar els problemes de soroll de l'AP-7

Les mesures correctores afecten el seu pas per Sant Cugat, a l'altura de Mas Gener

El Ministeri de Foment ha aprovat internament l'execució de l'estudi del tram de l'AP-7 al seu pas per Sant Cugat del Vallès per identificar la solució al problema de sorolls causats per aquesta via al seu pas per Mas Gener. Així ho ha anunciat Álvaro Benejam president del PP Sant Cugat en roda de premsa aquest dilluns, 12 de febrer.

"Hem intentat accelerar aquest procés, perquè es faci aquest arranjament, prioritzant-ho davant altres actuacions, i tenim una resposta de divendres en la qual ens comuniquen que s'ha aprovat internament l'execució" d'aquest estudi, ha explicat Benejam.

Com ha detallat, el Ministeri de Foment ha fet un estudi de l'impacte acústic d'aquesta via que ha corroborat el que va trametre l'Ajuntament de Sant Cugat al respecte, fet pel qual s'ha prioritzat la intervenció en aquesta via després de comprovar que se superen els límits d'impacte acústic.

D'aquesta manera, l'estudi hauria d'estar enllestit en el termini de 6 mesos, per procedir a la licitació de l'obra per portar a terme les mesures definitives per reduir aquesta problemàtica, àmpliament reivindicada pels veïns de la zona. Les obres, segons Benejam, haurien de començar a finals d'aquest 2018, o principis de 2019.

En aquest sentit, Benejam ha manifestat la "nostra satisfacció perquè aquest tema hagi tirat endavant, també per la nostra empenta, i perquè hem ajudat al fet que el Ministeri prioritzi davant d'altres accions aquesta".

Homenatge a les víctimes del terrorisme i corrupció

Roda de premsa del PP

En la mateixa roda de premsa, el Partit Popular ha anunciat que al pròxim ple municipal proposarà portarà una moció perquè es faci a la ciutat un monument d'homenatge a les víctimes del terrorisme. Una proposta que, com ha recordat Benejam, va ser aprovada l'any 2002, però que no ha prosperat.

"Tenint en compte que hi ha hagut un atemptat a Barcelona aquest estiu, era una bona raó per posar sobre la taula aquesta qüestió que havia quedat en l'oblit, com homenatge a les víctimes d'aquest darrer atemptat, i en general a totes les víctimes del terrorisme", ha apuntat.

En la mateixa moció, el Partit Popular proposarà que l'obra se li encarregui a un artista local, "apostant per la cultura i l'art local", i, a partir de la moció aprovada en el passat ple per donar visibilitat a les dones santcugatenques rellevants, proposen que se li encarregui a una artista, en aquest cas, a Pilar Mingorance.

Finalment, Benejam ha parlat de corrupció, en relació "la correlació entre les donacions que feien empreses i les obres adjudicades a Sant Cugat a aquestes empreses, en dates posteriors a les adjudicacions, t'adones que la casualitat ja deixa d'operar per la sistematització d'aquestes donacions". És per això que ha anunciat que "possiblement" se sumin a la moció conjunta presentada per ERC-MES, CUP i ICV al respecte, i ha "exigit" a l'alcaldessa, Mercè Conesa, explicacions al respecte.

"Que doni tota la documentació sobre els temes concrets que es diuen a la moció", ha reclamat, afegint que "expliqui a qui ha demanat explicacions dins del seu partit, en el benentès que PdeCAT és hereu de Convergència".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem