L'Ajuntament confia que el pàrquing de Can Quitèria torni a obrir 24 hores

Des de fa anys, l'aparcament no obre les 24 hores ni es poden fer els pagaments amb targeta

L'Ajuntament de Sant Cugat confia que la nova empresa gestora de l'aparcament de Can Quitèria compleixi amb els requisits de la concessió i obri les 24 hores al dia i permeti els pagaments amb targeta, cosa que ara no passa. Els problemes econòmics de l'empresa que va construir l'aparcament i va explotar-lo fins ara, Construcciones Alcaraz, va posar a subhasta l'equipament i en els últims anys incomplïa algunes de les condicions. De fet, diverses vegades s'ha demanat a l'Ajuntament que fes complir els acords a la companyia gestora.

Tot i que la primera subhasta va quedar deserta, ara ja hi ha una empresa que ha comprat les propietats de Construcciones Alcaraz i s'ha quedat amb l'aparcament. Es tracta d'Eleuthera, una empresa financera que no està vinculada a la gestió d'aparcaments i ja s'ha posat en contacte amb empreses del sector per traspassar la gestió del pàrquing de Can Quitèria.

El govern de Sant Cugat ha assegurat que s'ha reunit amb Eleuthera perquè és un tema que els "preocupa" i volen que "es compleixin tots els acords", com l'obertura les 24 hores al dia i el pagament amb targetes. "La seva voluntat és començar el més aviat possible", va detallar la tinent d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira. "Són condicions de la concessió i les hauran de complir", va afirmar Paraira, tot i que en els últims anys no passava.

Així, l'Ajuntament està a l'espera que Eleuthera cedeixi la gestió de l'aparcament a una altra empresa. "Hem tingut mala sort i és un tema que preocupa als ciutadans. La nostra obligació és que es compleixin les condicions", va afegir la tinent d'alcalde de Serveis Urbans.

Crítiques de l'oposició

"El servei no ha acabat de funcionar mai", ha lamentat el regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, que ha demanat estudiar la remunicipalització de la gestió: "Els serveis públics estan millor gestionats des de l'administració i hem de treballar per recuperar la gestió el més aviat possible".

Per la seva banda, el regidor del PSC Pere Soler també ha qualificat el servei com a "deficitari": "Tot plegat ha estat un nyap. Pràcticament des del primer moment, aquesta empresa ja no va complir els acords per donar servei a la ciutat i al barri". En aquest sentit, ha descrit algunes situacions "kafkianes", com usuaris que no podien retirar el seu vehicle durant tota la nit. "Posin una lupa molt gran a sobre", ha demanat el socialista.

El regidor del PP Álvaro Benejam ha assenyalat la nova companyia que s'ha quedat l'aparcament, Eleuthera: "Si rasquem una mica, arribem al mateix lloc que l'anterior concessionària".

Amb tot, la tinent d'alcalde Cristina Paraira ha reconegut que la situació és "complexe" i ha anticipat "la concessió és molt llarga i no és fàcil recuperar-la, queden més de trenta anys".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem