L'Ajuntament no tanca la porta a buscar una altra solució de mobilitat a l'hipòdrom

En els dos primers caps de setmana de prova de la circulació, l'entrada de Sant Cugat per Rubí ha registrat colapses

La tinent d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, va reconèixer durant el ple municipal que estan estudiant els efectes sobre la mobilitat en el canvi de circulació a la rotonda de l'hipòdrom i no tanquen la porta a establir altres solucions. Unes paraules després que la prova pilot per "acostumar" els santcugatencs als canvis es posés en marxa els dos darrers caps de setmana i el resultat hagi estat de colapses en aquesta entrada de Sant Cugat. Davant d'aquesta realitat, ara el govern no descarta estudiar altres possibilitats.

Més info: Col·lapse a l'entrada de Sant Cugat amb el canvi de mobilitat a l'hipòdrom

"El creuar amb seguretat pels vianants la rotonda pot implicar uns canvis en la circulació. Abans de fer aquests canvis dràstics en un punt importantíssim de la nostra ciutat, que sabem que en hores puntes es colapsa, hem preferit poder provar si és ben acceptat o no abans de fer res definitiu", va detallar Paraira. Cal recordar que l'Ajuntament va presentar aquests canvis de circulació en el marc de la construcció d'un carril per a vianants i ciclistes que connecta la carretera de Rubí amb l'avinguda de Rius i Taulet.

"Estem analitzant, vist el resultats en la mobilitat, si l'opció de fer la volta sencera és adient o donat el que hem vist, és possible una altra solució", va afegir la responsable de Mobilitat. En aquest sentit, la proposta del govern passava per convertir les tres rotondes (hipòdrom, Xic i Arreu) en una de sola, fent de sentit únic els carrers de Vallespir i la carretera de Rubí en el tram entre rotondes i tallar el trànsit en una zona de l'hipòdrom.

Garantir la seguretat

Amb tot, Cristina Paraira ha insistit que l'objectiu és "garantir la seguretat" de les persones que creuen a peu aquesta rotonda, que actualment no compta amb cap pas de vianants. "Però també que la mobilitat d'aquesta zona sigui el menys afectada possible. Per això hem fet proves abans de fer res definitiu", ha emfatitzat.

Amb tot, les obres del nou carril per la rotonda de l'hipòdrom ja estan en marxa.

 
Comentaris

Destaquem