Les obres de vianantització del carrer de Balmes i Sant Medir, a punt per començar

Dos carrers més del centre de Sant Cugat seran per a vianants

La setmana vinent començaran les obres de vianantització dels carrers de Balmes i de Sant Medir, que connecten la rambla del Celler amb la plaça d'Octavià. D'aquesta manera s’integraran aquests carrers a la xarxa de carrers vianantitzats del centre amb l’objectiu, segons l'Ajuntament, "de reduir la circulació de cotxes i millorar la qualitat de l’aire a la ciutat". La voluntat municipal és "promoure una mobilitat més sostenible", prioritzant vianants i ciclistes davant del cotxe.

Les obres tenen una durada prevista de 3 mesos i suposaran una inversió de 455.000 euros. Els treballs inclouen la instal·lació d’un nou col·lector de recollida d’aigües residuals i la renovació dels col·lectors d’aigües pluvials. Se substituirà algun tram de la xarxa d’abastiment d’aigua i se soterraran els creuaments elèctrics aeris i la xarxa de telecomunicacions. Pel que fa a l’enllumenat públic, se substituiran les lluminàries actuals per noves de tipus LED.

També s’hi instal·larà un sistema de control de pas perquè només hi circulin els veïns i els vehicles de càrrega i descàrrega.

Aquesta actuació de millora se suma a d’altres vianantitzacions que s’han dut a terme recentment: carrers d'Indústria, de Castellví i de la Creu (en aquest darrer cas, les obres encara estan en marxa). Així mateix, l’Ajuntament també impulsarà la vianantització de l’avinguda Cerdanyola, tot i que encara no hi ha projecte definit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem