Les obres del carril bici que connectarà Sant Cugat amb Rubí començaran aviat

El nou carril bici, que connectarà Sant Cugat i Rubí, travessarà la rotonda de l'hipòdrom

Un carril bici, que travessarà la rotonda de l'hipòdrom, connectarà Sant Cugat amb Rubí, en una aposta de l'Ajuntament per a implementar mesures cap a una mobilitat més sostenible amb el medi ambient. Seran més de 2.550 metres de carril que aniran des de la plaça Lluís Millet fins al Sant Cugat Centre Comercial, passant per l’avinguda Lluís Companys, Rius i Taulet i la carretera de Rubí. Aquest projecte forma part de la xarxa ciclable Bicivia de l’AMB per unir de manera ràpida, sostenible i segura una vintena de municipis metropolitans.

Les obres d'aquest carril bici s'executaran en tres fases diferents, que s'adjudicaran en tres licitacions diferents:

  • Tram de l’Hipòdrom: que passarà mig de l’hipòdrom i connectarà amb la rotonda del Xic.
  • Tram de la carretera de Rubí, des del Centre Comercial fins a la rotonda de l’Hipòdrom.
  • Tram de Rius i Taulet i Lluís Companys: que connectarà amb l’estació de FGC de Sant Cugat. En aquest tram ja hi ha una part de l’itinerari executat amb diners de la primera edició dels Pressupostos Participatius.

El primer tram que s’executarà serà el de l’Hipòdrom per tal de donar a resposta a les diferents necessitats de mobilitat que hi ha actualment en aquest sector de la ciutat. En aquest sentit, el projecte preveu les següents actuacions:

  • Un pas segur per als ciclistes i vianants: el nou carril passarà, segregat, pel costat de la carretera de Rubí fins a arribar a la rotonda de l’hipòdrom, que creuarà pel mig. L’objectiu és recuperar aquest espai verd per a la ciutadania i disposar d’un itinerari còmode i segur tant per als ciclistes com per als vianants.
  • Millora del trànsit al voltant de les rotondes: amb la voluntat de pacificar el trànsit que s’acumula en aquest àmbit, s’uniran les tres rotondes actuals (plaça Xic, plaça dels Arreus i rotonda Hipòdrom) en un gran espai central i es canalitzarà la circulació al voltant. La proposta preveu habilitar dos carrils d’entrada Sant Cugat (per carretera de Rubí), dos de sortida (per carrer Vallespí/Ronda Nord), i mantenir els actuals carrils del carrer Cerdanya, que uneixen la plaça del Xic amb la plaça dels Arreus (i connecten, per tant, les carreteres de Rubí i de Vallvidrera amb la Ronda Nord i l’avinguda de la Clota).

Les obres d’aquest tram s’han adjudicat a l’empresa Tecnicas para la Mejora de la Movilidad per un import de 268.518,78€. La previsió és començar els treballs les properes setmanes.

D’altra banda, està previst desenvolupar la resta de fases d’aquest carril bici durant el 2019.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem