Rambla del Celler i avinguda de Cerdanyola es tallaran al trànsit el Dia sense cotxe

Sant Cugat se suma a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que es fa a tot Europa del 16 al 22 de setembre

L'Ajuntament de Sant Cugat tallarà el trànsit a la rambla del Celler i a l'avinguda de Cerdanyola el dia 22 de setembre en motiu del Dia sense cotxe. Es tracta d'una iniciativa emmarcada en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra a tot Europa del 16 al 22 de setembre. "Tallem per primera vegada dos carrers emblemàtics de Sant Cugat i així la gent podrà veure els carrers sense trànsit", ha explicat la tinent d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira.

Així, l'Ajuntament se suma un any més a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb un seguit d'activitats fins al 22 de setembre. "L'objectiu és conscienciar els ciutadans sobre l'ús de transports alternatius al cotxe i sobre el fet que la mobilitat pot acabar sent un problema per la sostenibilitat", ha comentat Paraira. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha destacat que la mobilitat ha de canviar cap a un model més sostenible i iniciatives com aquesta poden servir per "veure com seria possible modificar el patró de mobilitat de la ciutat". "És un canvi que ens ve a sobre, no podem seguir amb l'actual model", ha afegit Puigdomènech.

Activitats sostenibles

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura començarà el 16 de setembre a Sant Cugat amb la posada en marxa del registre de bicicletes del municipi. A partir d'aquest dia, els santcugatencs que ho vulguin podran inscriure la seva bicicleta al portal www.biciregistro.cat per un preu de set euros. L'objectiu d'aquesta iniciativa és prevenir els robatoris de les bicicletes, ja que amb un registre es facilita la cerca de vehicles robats.

El dissabte 17 de setembre hi haurà una caminada verda durant tres hores per Collserola. Les inscripcions s'han de fer a l'Oficina de Turisme, a la plaça d'Octavià.

La plaça de la Vila acollirà les activitats del diumenge de la Setmana de la Mobilitat Sostenible. A partir de les 10.30 hores hi haurà una fira de vehicles elèctrics, amb exposició de cotxes, motos i bicis per provar. També es farà un circuit de karts a pedals per a nens, on també es donaran indicacions sobre seguretat viària. A les 10.30 hores hi haurà també una sortida en bici de deu quilòmetres pels carrers de la ciutat.

El dijous 22 de setembre és quan se celebra el dia sense cotxe i es tallarà el trànsit a la rambla del Celler (entre Francesc Moragas i César Martinell) i l'avinguda de Cerdanyola (entre el carrer de Borrell i l'avinguda de Francesc Macià). El tall serà de 10.30 a 20.30 hores.

Finalment, durant tota la setmana, del 16 al 22, s'ha organitzat una marató de l'ús de la bicicleta. Així, es proposa a la ciutadania que enregistri els quilòmetres que recorri amb bicicleta a través de l'aplicació Strava (en el club SMSS2016STC) amb l'objectiu de veure quant han recorregut els santcugatencs pedalant. Entre tots els participants es sortejarà un val de 200 euros en material de bicicleta.

Reptes pel futur

L'objectiu és fomentar l'ús del vehicle elèctric FOTO: Amanda Bernal

El regidor de Medi Ambient ha explicat que la mobilitat és un dels principals reptes per la ciutat, en la recerca per assolir la sostenibilitat ambiental. Així, iniciatives com aquestes, per Puigdomènech són un recorregut necessari per avançar cap a un nou paradigma. "Veurem que no és cap drama tancar carrers com la rambla del Celler", ha indicat.

Puigdomènech ha detallat que un dels camps dels pressupostos participatius que més propostes ha rebut dels santcugatencs és la mobilitat i, especialment, la bicicleta. "És perquè hi ha sensibilitat", ha celebrat. Tot i això, la quantitat de propostes rebudes en l'àrea dels carrils bicis posa de manifest que "s'ha d'invertir més" en aquest sentit. "L'ús de la bicicleta s'ha incrementat de manera notable els últims anys", ha afegit el regidor.

L'extensió de Sant Cugat fa que molts santcugatencs dels afores no tinguin altra alternativa que anar al centre de la ciutat en vehicle privat. Per Puigdomènech, el futur passa perquè hi hagi una corona al voltant del centre on es pugui anar i deixar el cotxe, per desplaçar-se pel centre del municipi a peu o en bicicleta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem