Sabadell inaugura dues noves estacions de Ferrocarrils

El 2017 es posaran en marxa tres estacions més a Sabadell i s'allargarà la línia

Sabadell ha inaugurat aquest dilluns, dia 12 de setembre, les estacions de Plaça Major i Can Feu-Gràcia de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), abans de la posada en marxa del perllongament, que està prevista la primavera del 2017 amb tres estacions noves més. Aquest dimarts, dia 13, s'obriran al públic aquestes dues noves parades de la línia del Vallès.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez; i el conseller de Territori, Josep Rull; han estat els encarregats de la inauguració de les noves estacions. Aquestes estacions substitueixen dues ja existents i la seva construcció s'emmarca en una modificació del traçat, quedant l'actual traçat entre Sabadell Estació i Sabadell Rambla fora de servei.

D'altra banda, Rull ha assegurat que el Govern "treballa" per poder fer realitat el soterrament de 400 metres de vies entre Gràcia i Can Feu com reclama la ciutat i Fernàndez ha expressat el mateix compromís perquè el soterrament "sigui una realitat el més aviat possible".

Inversio de 430 milions

La posada en servei de la prolongació de la línia a Sabadell culminarà la primavera de 2017, amb 3,7 quilòmetres de via i tres estacions més (la Creu Alta, Sabadell Nord i Ca n’Oriac-Parc del Nord). En total, la prolongació del Metro del Vallès a Sabadell abasta 5,2 quilòmetres (4,4 dels quals, de nova línia), cinc estacions i unes cotxeres a Ca n’Oriac. Aquesta actuació suposa una inversió de 430 milions d’euros.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem