Un camió atropella un ciclista a Sant Cugat

L'accident es va produir a la rotonda del Celler, davant l'ajuntament, un "punt negre" pels ciclistes segons l'Assemblea de la Bicicleta de Sant Cugat

Un camió va tirar a terra a un ciclista de 75 anys a la rotonda del Celler, aquest 16 de gener. El ciclista va ser traslladat a l'Hospital de Mútua de Terrassa amb ambulància i li van diagnosticar un trencament al metacarp de la ma dreta. La plaça del Celler es troba davant de l'ajuntament de Sant Cugat.

El seu fill, Ernest Vidal Saborit, relata com va anar: "El meu pare tornava de Cerdanyola després de fer 40 km de bici. Anava amb casc, llums davant i darrera (malgrat era de dia), roba reflectant, guants, maillot, culotte lllarg, etc. A l'entrada de la rotonda urbana de la la plaça del Celler, un camió que no el va veure, li va tallar el pas i el va fer caure a terra. El camió anava a aparcar a la rotonda, el va anar tancant fins que no va tenir espai, i malgrat frenar, li va acabar trepitjant la roda de darrere i el va fer caure".

L'home va "quedar estès a terra", el conductor es va aturar i la gent que hi havia al carrer van trucar al 112. La Policia Local i el Sistema d'Emergències Mèdiques es van personar al lloc de l'accident i, després de fer-li una primera atenció, el van traslladar a l'hospital terrassenc. Haurà d'estar entre tres i quatre setmanes amb el braç immobilitzat.

Dijous a la tarda van anar plegats a presentar denúncia a la Policia Local, però no no la van "poder fer, doncs no hi havia personal". Aquest divendres a la tarda el seu pare tornarà per interposar la denúncia a la Policia Local, que té dades del conductor i el seu testimoni que no va veure la bicicleta.

accident bici sant cugat

El santcugatenc accidentat amb bicicleta FOTO: Cedida

Un punt negre

"Aquesta rotonda de la plaça del Celler, ja fa més de quatre anys que l'Assemblea de la Bici de Sant Cugat la té documentada com un punt negre", assegura el mateix Ernest Vidal, que forma part de l'entitat ciclista. A més, recorda que el 2015 ja van fer arribar aquesta informació a l'Ajuntament de Sant Cugat.

El problema, apunta, és la "discontinuïtat del carril bici i la poca seguretat a la rotonda des de dalt d'una bici". "Tenim carril bici a la rambla del Celler, però desapareix quan es troba la rotonda sense tenir cap alternativa segura".

Vidal recorda que el passat 16 de octubre de 2018, l'Assemblea de la Bici també va fer una pedalada "molt constructiva" amb l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, i tot el equip tècnic de mobilitat de l'Ajuntament. "El primer punt on ens vam aturar per tenir un debat in situ, va ser la mateixa plaça del Celler, on vam poder insistir en la perillositat de la rotonda i les possibles alternatives segures".

Per ara no hi ha hagut cap modificació per augmentar la seguretat.

 
Comentaris

Destaquem