Descobreix els aliments propis del mes de març

Cada temporada té un menjar, que a banda, també és el més adient per ajudar a combatre els efectes de la primavera

Productes de temporada FOTO: Cedida
Descobreix els aliments propis del mes de març
Cada temporada té un menjar, que a banda, també és el més adient per ajudar a combatre els efectes de la primavera

Productes de temporada FOTO: Cedida

Verdures: Bledes, humils, però que no faltin. Bròquil, quasi només escaldat i un rajolí d’oli. Coliflor: bona només bullida i un raig d’oli, bona arrebossada. 

L’hort: Pebrots verd i vermell, gust potent, bons escalivats, perfectes per a una samfaina. Tomàquets, variats, però necessaris. Pastanagues, netes es mengen crues, acompanyen molts guisats. 

Fruits secs: Ametlles i avellanes, imprescindibles per a una bona picada.

Taronges: Les millors, les valencianes.

Al camp: Patates, de classes variades, no poden faltar mai a la cuina. 

 

Penetrem la profunditat del mar d’on seleccionarem varietats de productes, els millors a parer meu:

Bacallà: Proclamat rei de la cuina per la diversitat de cuinats que podem fer, tots igual de bons, hi ha dotzenes d’opcions.

Nero: Carn fina que accepta moltes opcions culinàries.

Rap: L’intens sabor de mar amb el vi donant-li un toc especial.

Rèmol: Exquisit amb patates confitades i all cremat.

Llobarro: Excel·lent per cuinar-lo a la papillota.

Bruixa: Carn fina al vi blanc.

 

I per acabar, la closca:

L’escamarlà: De carn molt fina, només bullit acompanyat de salsa romesco; bons gratinats al toc de safrà.

Gambes: color i finor de paladar, a la graella amb toc de sal gruixuda; les mongetes del ganxet acompanyen bé; molt gustoses a l’allet. Carn fina com poques.



Comentaris