7 consells per protegir la teva vista

Per aconseguir una bona salut ocular cal fer una bona prevenció

mirada ull
7 consells per protegir la teva vista
Per aconseguir una bona salut ocular cal fer una bona prevenció

mirada ull

Tenir una bona visió i una bona salut ocular és important pel dia a dia de les persones. Per aconseguir-ho cal tenir un paper actiu en la cura de la salut ocular, sobretot amb la prevenció. Amb aquests consells protegiràs els teus ulls:1. Fer servir ulleres de sol amb uns filtres adequats, ja que la radiació solar produeix danys acumulatius i pot afavorir l'aparició de patologies com la Degeneració Macular Associada a l'Edat (DMAE). Les ulleres de sol són importants durant tot l'any.

 

2. Utilitzar ulleres protectores a l'hora de practicar esports com el pàdel o la natació, atès que els traumatismes i les irritacions als ulls, respectivament, són freqüents i perfectament evitables.

 

3. Fer un bon ús de les lents de contacte: no banyar-nos-hi, treure'ns-les per anar a dormir i no portar-les més temps de l'indicat, a més de mantenir-ne sempre una bona higiene. Ser meticulosos en aquest últim punt és fonamental, siguem o no portadors de lents de contacte, i tots podem aplicar-ho desmaquillant-nos bé i amb una neteja palpebral regular que hem de dur a terme amb suavitat, ja que les parpelles són estructures molt delicades.

 

5. No dormir cap per avall, atès que és una postura que, adoptada de manera repetida, pot provocar un dany crònic i fer que es tornin laxes. 

 

6. És molt desaconsellable fregar-se els ulls, perquè a la llarga debilita la còrnia i a curt termini reactiva la picor, en lloc de fer-la desaparèixer. Aquesta sensació de coïssor l'experimentem, sovint, quan passem hores davant de pantalles i és una de les molèsties típiques que produeix la sequedat ocular, com a conseqüència de la disminució del parpelleig. Per frenar-ho el millor és l'ús de llàgrimes artificials que mantinguin hidratats els ulls. També s'aconsella fer descansos visuals, mirant a la llunyania cada 20 minuts per relaxar la mirada.

 

7. Seguir una alimentació sana i equilibrada, beneficiosa per al conjunt de l'organisme i una bona ajuda per contribuir a prevenir l'envelliment ocular.Comentaris