Els treballadors del Consorci Sanitari de Terrassa faran vaga

La vaga està prevista per la setmana del 23 al 27 de gener

L'Hospital de Terrassa patirà una setmana d'aturades FOTO: Cristóbal Castro
Els treballadors del Consorci Sanitari de Terrassa faran vaga
La vaga està prevista per la setmana del 23 al 27 de gener

L'Hospital de Terrassa patirà una setmana d'aturades FOTO: Cristóbal Castro

El Comitè d'Empresa del Consorci Sanitari de Terrassa ha presentat aquest dimarts, dia 10 de gener, al Departament d'Empresa i Ocupació l'escrit de convocatòria de vaga prevista per la setmana del 23 al 27 de gener a l'Hospital de Terrassa. Durant aquesta setmana es produiran aturades parcials de 2 hores de durada, afectant a tots els torns de treball. Aquesta convocatòria, en funció de l'evolució de la situació, es podrà anar renovant setmana a setmana.

 

Una vaga que afectarà tota la plantilla, de més de 2.000 treballadors que formen part del CST. Tot i això, l'Atenció Primària de Sant Cugat (els CAP) no es veurà afectada, ja que no en forma part del Consorci. Així com tampoc les visites hospitalàries, ja que el centre de referència dels santcugatencs és l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa. 

 

Les raons que porten el Comitè d'Empresa del CST a convocar aquestes aturades neixen en l'aprovació pel Consell de Govern del CST el passat 29 de novembre de 2016, del Pla d'Empresa del CST. Aquest Pla d'Empresa, necessari per a la pèrdua de l'autonomia de gestió del CST durant l'any 2015, segons ha informat l'empresa, conté retallades als drets laborals de la plantilla.

 

Davant l'inici de negociacions per intentar arribar a un acord amb els representants dels treballadors/es en aquest sentit i davant l'oposició frontal del Comitè d'Empresa a l'aplicació d'aquestes mesures, el Comitè, després de fer assemblees de treballadors el 9 de gener, ha decidit ratificar aquesta convocatòria d'aturades.El Consorci


El Consorci Sanitari de Terrassa és una entitat pública de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Terrassa i la Fundació Sant Llàtzer, creada l'any 1988 i integrada per set centres d'atenció primària, un hospital d'atenció a pacients aguts i un centre sociosanitari, a més d'un hospital de dia per a pacients d'Alzheimer, de la Unitat Assistencial del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat i de l'única Unitat d'Hospitalització Penitenciària de tot l'estat espanyol.

 

Hi treballen més de 2.000 professionals per atendre més de 200.000 persones de diferents poblacions del Vallès Occidental.Comentaris
Montse fa 1 any
Catalunya necessita el seus impostos, per millorar tot. No es cap bogeria el voler votar i demanar ser un País com érem. Mireu Extremadura, el que vulgui canviar de mobles els donaran 1000 euros per persona. Seria un no acabar. Les persones tenen el deure d'informar-se, d'aquest pas. Els nostres fills marxen buscant feina. Ja que aquí cada vegada hi ha menys feina, i sous més baixos. Com mare ens hem gastat diners en estudis, per això. per què marxin a buscar-se un futur millor. No és just.