Salven un gat que havia rebut un tret amb perdigons a Sant Cugat

Fa un mes, un gos també va rebre un tret amb una arma de perdigons a Mira-sol

El gat que va ser agredit per una arma de perdigons FOTO: PAS
Salven un gat que havia rebut un tret amb perdigons a Sant Cugat
Fa un mes, un gos també va rebre un tret amb una arma de perdigons a Mira-sol

El gat que va ser agredit per una arma de perdigons FOTO: PAS

El passat 1 de juny, l’Ajuntament de Sant Cugat es va posar en contacte amb la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS), per donar l’avís d’un gat greument ferit que es trobava dins d’un forat i en perill de mort. El motiu és que li havien disparat un perdigó, que li va quedar a tocar de la columna. Fa un mes, la Clínica Veterinària de Mira-sol va atendre un gos que també l'havien disparat amb perdigons.

 

L’equip d’emergències de la PAS va acudir al lloc, a tocar de l’avinguda de Mossèn Jacint Verdaguer de Valldoreix, per socórrer l’animal. Després de comprovar la gravetat de la situació, els voluntaris varen procedir a rescatar el gat que es trobava ensangonat i gairebé sense vida.

 

L’animal va ser traslladat a la clínica veterinària Triavet, col·laboradora de la Plataforma, on va ser atès d’urgència. L’informe veterinari va concloure que el gat, que ha estat batejat amb el nom de Live, havia patit un tret i tenia un perdigó allotjat a prop de la columna vertebral. Després, el Live ha estat intervingut al Centre Veterinària Girona pel Dr. santcugatenc Xavier Barnils, especialista en traumatologia.

 

En el millor dels casos no perdrà la mobilitat de les potes del darrera però necessitarà una llarga recuperació i mai tornarà a caminar correctament. De fet, el veterinari preveu que el gat s'hagi d'estar dues setmanes més ingressant. Més casos les últimes setmanes


Radiografia del gat on es veu el perdigó FOTO: PAS
Radiografia del gat on es veu el perdigó FOTO: PAS

"Aquest cas tan cruel esdevé especialment greu en tant que es tracta d’un agressor que ha utilitzat una arma en ple carrer en una zona residencial de Valldoreix", denuncia la PAS, que recorda que agressions com aquestes es consideren "molt greus segons la nova ordenança municipal sobre protecció i tinença d’animals  i se sancionen amb multes de fins a 20.000 euros".

 

La plataforma animalista assegura que en les últimes setmanes ha atès "nombrosos casos de gats malferits i atropellats que han necessitat intervencions veterinàries complexes". Això provoca una despesa important per l'associació, que no té ànim de lucre, i per això demana la implicació dels santcugatencs a col·laborar amb ells.Comentaris
anamaria fa 11 mesos
Qui fa això te l'ànima morta
Lurdes fa 11 mesos
S'ha de castigar al culpable d'això.
Brigitte fa 11 mesos
A nuestro gato le detectamos el año pasado dos perdigones en el cuerpo tras hacerle unas radiografías antes de una operación. Su zona de paseo es por la Av. Mas Fuster. Me da la impresión que hay alguien que se divierte disparando a los gatos y que esta "diversión" ya está durando demasiado.