L'esperit aventurer de Tintín s'apodera de Sant Cugat durant la Trobada Tintinaire

La jornada també ha estat reivindicativa amb el pregó del periodista Salvador Cot
L'esperit aventurer de Tintín s'apodera de Sant Cugat durant la Trobada Tintinaire
La jornada també ha estat reivindicativa amb el pregó del periodista Salvador Cot

Tintín ha estat el protagonista indiscutible de la jornada de diumenge, 5 de novembre, a Sant Cugat del Vallès. La ciutat acull la Trobada Tintinaire de Catalunya en la seva tretzena edició, organitzada per 1001, Associació Catalana de Tintinaires, i ho fa amb diferents activitats que tenen com a protagonista el popular personatge d'Hergé.

 

Mireu les imatges de la Trobada Tintinaire.

 A les 11 del matí arribava Tintín, acompanyat pel Capità Haddock, a la plaça de Lluís Millet, on era rebut per les autoritats locals per lliurar-li les claus de la ciutat. Esther Salat, regidora d'Educació, ha donat la benvinguda als visitants, dient-los que aquesta "és una ciutat tranquil·la, amb un munt de famílies que segueixen les vostres històries", emplaçant-los a descobrir els llocs més representatius de la ciutat, com el Monestir.

 Un cop lliurades les claus per part de la regidora de Comerç Mayte Pérez, i mentre s'escoltava la música de l'Escola Fusió, Tintín i el Capità Haddock han pujat en un dels molts cotxes d'època, presents a les històries d'Hergé, que posteriorment han recorregut el centre de Sant Cugat en una cercavila festival. Una cercavila de la qual també han participat els Caparrots i l'Escola de Música Tradicional.

 Un cop a la plaça d'Octavià, el periodista i director d'El Món, i membre de l'Associació Tintinaire, Salvador Cot, ha pronunciat el pregó de la jornada. Un pregó en el qual ha fet valdré la diversitat dels mons de Tintín per fer un símil amb la situació que viu Catalunya avui dia. "D'Hergé vam aprendre que els errors s'han de corregir, i que sempre estem obligats a respectar els altres; que mai és tard per redibuixar les injustícies", ha reivindicat Cot.

 Dit això, ha afirmat que "a Sant Cugat, volem editar, ni que sigui per un dia, les aventures de Tintín al País dels Catalans. Una aventura que comença ara i aquí. I on ens dibuixarem a nosaltres mateixos enfrontant-nos a la injustícia i a l'opressió, a les mentides d'alguns diaris llunyans i a la violència dels poderosos que, per afavorir els seus interessos, ens volen esclafar com a poble. Un llibre ple de generositat i de valentia, com tots els de Tintín, i on els dolents acaben pagant pel mal que han fet".

 

En les seves paraules no ha faltat un record per al conseller Josep Rull, membre de l'Associació Tintinaire de Catalunya. "A Tintín al País dels Catalans hi sortim tots, però hi ha un personatge especial", ha definit, afegint que "és un polític honest, compromès i lleial, que lluita per la llibertat del seu poble a costa, fins i tot, de perdre la seva".

 

 

 

Cot ha recordat que Rull estaria present a la trobada "si no fos perquè aquesta Espanya que s'assembla tant a Bordúria ens el manté segrestat al mòdul 4 de la presó d'Estremera", i l'ha encoratjat dient "Josep, ja sé que aquesta aventura no va bé, però també sé que acabarà bé. El nostre Objectiu és la Lluna, i hi caminarem al damunt...".

 La festa tintinaire ha continuat amb les diferents parades de productes del personatge a la plaça, així com una gimcana familiar, animació infantil i un concurs caní per trobar el Milú santcugatenc. Un concurs solidari organitzat pel Cau Amic, amb el suport de L'Obra Social La Caixa, del qual han participat una cinquantena de gossos. Després d'unes proves de comportament i aparença per part del jurat, l'escollit ha estat Siroco.

 Les activitats segueixen a la tarda amb xerrades i projeccions a la Casa de Cultura de Sant Cugat.Comentaris